latinica  ћирилица
08/09/2024 |  11:48 ⇒ 09/09/2024 | 13:20 | Autor: SRNA

Pejčić: Izgradićemo centar za zdravo starenje

Kandidat Republičke stranke Srpske /RSS/ za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić rekao je da penzioneri moraju imati sve uslove da treće životno doba provedu kvalitetno, te najavio izgradnju centra za zdravo starenje.
Republička stranka Srpske - Foto: SRNA
Republička stranka SrpskeFoto: SRNA

- Bijeljinski penzioneri zaslužuju bolji odnos gradske vlasti prema njima i zato će jedna od stvari koju ću učiniti kao gradonačelnik biti izgradnja centra za zdravo starenje - poručio je Pejčić penzionerima koji su u organizaciji RSS-a jutros otputovali u obilazak fruškogorskih manastira.

On je pojasnio da će centar za zdravo starenje biti namijenjen starijim osobama i da će nuditi rekreativne, obrazovne, društvene i zdravstvene programe i radionice, pružajući podršku aktivnom i zdravom starenju.

Pejčić je najavio da će, ako bude izabran za gradonačelnika, stvoriti i uslove za izgradnju opštinskog doma penzionera, te izdvojiti sredstva za subvencionisanje boravka penzionera u domovima za starija lica.

On je naveo da u Bijeljini trenutno živi oko 16.000 penzionera.

Republička stranka Srpske organizovala je jednodnevni izlet za 100 penzionera iz Bijeljine koji su jutros krenuli u obilazak fruškogorskih manastira, a za njih će na Fruškoj gori biti organizovan i ručak.