latinica  ћирилица
11/09/2024 |  20:30 ⇒ 20:53 | Autor: SRNA

Višković: Glasom za SNSD brani se Srpska

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković večeras je na tribini ove stranke u Istočnom Starom Gradu pozvao stanovnike da glasaju za SNSD i njene kandidate jer time daju podršku odbrani Srpske.
Istočni Stari Grad - Radovan Višković - Foto: RTRS
Istočni Stari Grad - Radovan ViškovićFoto: RTRS

Ističući da građani 6. oktobra na lokalnim izborima biraju svoju budućnost, Višković je rekao da je Miljan Јovičić izbor SNSD-a i predsjednika stranke Milorada Dodika za načelnika Istočnog Starog Grada.

- Za razliku od ranijeg perioda, danas vidim perspektivu i verujem da će SNSD pobijediti i u Istočnom Starom Gradu - naveo je Višković, te poručio stanovnicima ove opštine da je došlo vrijeme da izaberu mlade i školovane ljude, domaćine.

On je podsjetio da se na području ove opštine nalaze omiljena izletišta Sarajlija i ocijenio da Trebević može da bude motor njenog razvoja.

- Ali, nisam za to da se proda bilo kome. Ako se ti sagrađeni objekti napune stanovnicima koji nisu iz ove opštine, onda bismo izgubili vlast, a to se ne smije dozvoliti. Miljan to neće dozvoliti, jer je dijete poginulog borca - naglasio je Višković.

Prema njegovim riječima, Istočnom Starom Gradu treba iskorak jer je postojeća vlast pokazala da radi samo za sebe, od čega obični ljudi nemaju nikakve koristi.

- Ne smije se dozvoliti da na vlast dođu neki koji su spremni da razgovaraju o imovini, a sami razgovori bili bi kraj za Srpsku - istakao je Višković.

Podsjećajući da SNSD ima 45 načelnika u Republici Srpskoj, Višković je poručio da je cilj da se toj velikoj porodici pridruži i Istočni Stari Grad.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočni Stari Grad Miljan Јovičić kao glavni cilj naveo je sprečavanje ili usporavanje odlaska mladih ljudi.

- To možemo učiniti kroz razne podsticaje i apliciranjem za razne projekte. Potrebno je da ojačamo privrednike, posebno drvoprerađivače, što se može uz pomoć Vlade Republike Srpske i grada Istočnog Sarajeva - istakao je Јovičić.

On je poručio da treba sačuvati zemlju za koju su dati životi, a koju aktuelni načelnik Bojo Gašanović prodaje.

- U bliskoj budućnosti zbog toga možemo doći u situaciju da ćemo imati načelnika Bošnjaka što niko ne želi i to se mora spriječiti - naglasio je Јovičić.

Ocijenivši da nije lako pomoći ljudima koji su izgubili nadu, kao što je to slučaj sa stanovnicima Istočnog Starog Grada, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je uvjerenje da će stanovnici ove opštine prepoznati dobru ekipu SNSD-a koja je spremna da im vrati nadu.

- Budući načelnik treba da nastavi obilaziti svaku kuću da pomogne građanima i nakon pobjede  rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, SNSD u Istočnom Starom Gradu treba da bude partija političkog okupljanja, jer kandidati ove stranke imaju znanje da vrate narod i volju u život.

- Miljan i kandidati SNSD-a za odbornike zaslužuju šansu jer imaju kvalitet i snagu, iako nikada nisu učestvovali u političkom životu - naglasio je Ćosić, te poručio da će imati podršku Gradske uprave i Vlade Srpske.

On je podsjetio da ne postoji nijedan kapitalni projekat koji je grad tražio, a da nije dobio podršku Vlade Republike Srpske, kao što je to slučaj sa bolnicom, pozorištem, spotskim dvoranama.

- To je više od milijardu KM ulaganja u grad od svega 65.000 stanovnika - istakao je Ćosić.

Pema njegovim riječima, oktobarski lokalni izbori prilika su da SNSD i kandidati ove stranke osvoje vlast u Istočnom Starom Gradu i da počnu drugačije da upravljaju ovom opštinom.

- Zadatak SNSD-a u Istočnom Starom Gradu je da okupi sve stanovnike ove opštine i da je vode u korelaciji sa Vladom Srpske za dobro cijele opštine - zaključio je Ćosić.

Na tribini su predstavljeni kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Istočni Stari Grad, a skupu je prisustvovao i organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik.