latinica  ћирилица
16/09/2024 |  12:04 | Autor: RTRS

Gašić: Bez ekonomske slobode nema ni društevene slobode

Sve veći broj građana je u stanju socijalne potrebe, a bez ekonomske slobode nema ni društevene slobode, kaže kandidat za načelnika opštine Novi Grad Ujedinjene opozicije PDP-SDS Volja naroda Dušan Gašić.
Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja naroda - Foto: RTRS
Ujedinjena opozicija PDP-SDS Volja narodaFoto: RTRS

- Ovoj populaciji namjeravamo da posvetimo posebnu pažnju i stoga ćemo da povećamo socijalna davanja. Јa kao načelnik potrudiću se da nešto pomognem iz budžetske rezerve. Ideju da se Komisija koja vrši procjenu socijalnig davanja prebaci u Prijedor u potpunosti podržavam, time bi se izbjegle te neobjektivnosti u procjeni - navodi Gašić.

Sredstva namijenjena socijalno ugroženim građanima koriste se u političke svrhe, tvrdi kandidat ove koalicije za odbornika u Skupštini opštine Nataša Stupar Mutić.

- Kada dođemo na vlast da će se svakako znati prioriteti i da će se svakako sve grupe koje su socijalno ugrožene, uključujući i penzionere i invalide, naravno i borce ove republike, biti prioritetno i biti na listi i resusri koji su namijenjeni za to biće iskorišteni za te svrhe - kaže Mutićeva.

Predstavnici Ujedinjene opozicije naglasili su da Novi Grad nema izrađenu socijalnu kartu.