latinica  ћирилица
16/09/2024 |  19:42 ⇒ 21:51 | Autor: RTRS

Šobot: Pokušavaju me uniziti sa "doco" oni koji nisu došli dalje od toga da ih zovu brucošima

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Nikola Šobot, večeras je održao tribinu u Novoj Varoši, gdje je razgovarao sa mještanima o prioritetima koji su ključni za poboljšanje kvaliteta života u ovom naselju. Šobot je naglasio da je Nova Varoš jedno od naselja koje zaslužuje ozbiljnija ulaganja u infrastrukturu, javne objekte i komunalne usluge.
SNSD tribina, Nova Varoš - Foto: RTRS
SNSD tribina, Nova VarošFoto: RTRS

- Izgradnja lifta i rampe u Centru za vakcinaciju i ambulanti Nova Varoš je neophodna kako bi se svim građanima, posebno starijima i osobama sa invaliditetom, olakšao pristup ovim važnim objektima - rekao je Šobot, naglasivši potrebu za boljim prilagođavanjem javnih usluga svim građanima.

Pitanje gužvi izazvanih novim režimom saobraćaja u Banjaluci, kao i nedostatak parking prostora, istaknuti su kao problemi s kojima se mještani svakodnevno suočavaju.

- Proširenje kapaciteta parkinga u Novoj Varoši je nužno, ali sa posebnim akcentom na očuvanje zelenih površina, koje su od izuzetne važnosti za kvalitet života u urbanim dijelovima grada - rekao je Šobot.

Šobot je takođe istakao potrebu za rekonstrukcijom krova na objektima u zanatskom centru, koji su u lošem stanju i zahtijevaju hitne popravke.

- Ovi objekti su značajni ne samo za mještane, već i za cjelokupnu zajednicu, i moramo se pobrinuti da budu sigurni i funkcionalni - naglasio je Šobot.

Osim toga, govorio je o važnosti osvjetljenja i rekonstrukcije prolaza od ulice Nedeljka Čabrinovića do ulice Slobodana Јovanovića, kako bi se poboljšala sigurnost i komunalna infrastruktura u ovom dijelu naselja.

- Održavanje zelenih površina je još jedan od prioriteta, jer su zelene oaze ključne za zdravlje i blagostanje svakog naselja - rekao je Šobot, obećavajući da će, kao budući gradonačelnik, raditi na očuvanju i unapređenju zelenih površina širom grada.

Na kraju, Šobot je istakao da ovih dana čuje i vidi kako pokušavaju da ga uvuku u blato politike insinuacijama i konstrukcijama.

- Ali, u tome neće uspjeti jer sam ja čovjek bijelog mantila – simbola iskrenosti i čistih namjera - poručio je Šobot i dodao - Pokušavaju me uniziti nazivajući me 'doco', oni koji nisu došli dalje od toga da ih zovu brucošima. Svestan sam da ovo više nije samo borba za bolji način vođenja grada, već borba za dušu glavnog grada Republike Srpske. Nikada neću ući u blato laži, prevara i narcisoidnosti. Ostat ću dosljedan u razgovoru sa građanima o problemima u svakom dijelu Banjaluke, jer sve te probleme znam i zajedno ćemo ih rješavati. Pobijediće Nova Varoš, pobijediće Banjaluka! - zaključio je Šobot.