latinica  ћирилица
04/10/2024 |  10:42 ⇒ 10:52 | Autor: SRNA

Cvjetković: Tražićemo ukidanje odborničke naknade

Željko Cvjetković, nosilac odborničke liste Nezavisnog pokreta "Svojim putem" Igor Radojičić, uvjeren je da će postati parlamentarna stranka u ovoj lokalnoj zajednici i najavio da će odbornici na prvoj sjednici Skupštine opštine izaći sa prijedlogom za ukidanje odborničke naknade.
Nezavisni pokret "Svojim putem" u Brodu - Foto: SRNA
Nezavisni pokret "Svojim putem" u BroduFoto: SRNA

- U periodu od četiri godine mandata iz budžeta opštine Brod za odborničke naknade i razne komisije sa doprinosima utroši se više od 1.000.000 maraka, a tu uštedu treba predvidjeti za razne podsticaje - rekao je Cvjetković.

On smatra da ta sredstva treba iskoristiti kao podsticaje mladim bračnim parovima na kamatne stope za stambene kredite prilikom kupovine stambene jedinice, mladim bračnim parovima za ostanak na selu i razvoj poljoprivrednog gazdinstva, samozapošljavanje i pokretanje vlastitog biznisa, za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, za razvoj biznisa, gradnju poslovni objekata i za pokrivenost grada video-nadzorom.

Sa druženja sa građanima Broda, kandidati za odbornike naveli su da je Pokret osnovan kako vi vratili povjerenje građana u lokalnu politiku kroz transparentnost, odgovornost i iskrenu namjeru da se radi u interesu svih.