latinica  ћирилица
04/10/2024 |  19:37 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Dodik: Sa Šobotom kao gradonačelnikom vratićemo sjaj Banjaluci

Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je na završnoj predizbornoj tribini u Banjaluci da će Banjaluka dobiti novi sjaj sa kandidatom SNSD-a Nikolom Šobotom na čelu Grada.
Milorad Dodik - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Imperativ je naša pobjeda u Banjaluci, jer naši neprijatelji će reći ako pobijedimo od 64 opštine i grada u 63, a izgubuimo u Banjaluci, biće to predstvljeno kao naš poraz - napominje Dodik.

On je naveo da će Šobot biti novi gradonačelnik Banjaluke.

- Šobot će biti novi gradonačelnik Banjaluke i vratiće sjaj ovom gradu. SNSD je odlučio da Banjaluka bude glavni grad Republike Srpske, jer je to priorodno i ona je najveći grad Srpske. Iz Banjaluke smo izgradili autoputeve prema Gradišci i Doboju, i nastavićemo da gradimo i dalje - kaže Dodik.

 

Kada je riječ koju je SNSD dobijao danas, ali i proteklih dana, Dodik navodi da vrijedi za to da se radi.

- Јa sam svjedok da predsjednik Vučić, premijer Vučević, Vulin i svi mi zajedno radimo danonoćno na našem jedinstvu. Ali to ne radimo da naštetimo nekome drugome, već što cijenimo naš narod i našu slobodu - ističe Dodik.

On je zahvalio i izaslanik predsjedniku FIDES-a u Mađarskoj i ministru spoljnih poslova Mađarske Peteru Sijartu.

- Želimo da sačuvamo mir, da sačuvamo naš identitet. Ne treba da spominjem koliko je vaćžan bio Svesrpski sabor, koji je dao mnoge naše odgovore iz prošlosti, a li i smjernice za budućnost. Zato je to istorijski dokument. Sva koncepcija naših neprijatelja je da podijele Srbe. Oni se time hrane, dijele nas na Srbijance, bosanske Srbe, Srbe iz Hrvatsake i tako redom, a mi smo jedan jedinstveni narod, jasno i glasno samo Srbi - napominje Dodik.

On je dodao da Srpska uz podršku Srbije rješava svoje probleme.

- Ovaj narod zna kako se brani sloboda i čast. Mi smo uvijek na "mrtvoj straži", nema opuštanja. Vjerujemo Kini i Rusiji,. vjerujemo Mađarskoj i Azerbejdžanu i svima onima koji su bili uz nas u najtežim trenucima - napominje Šobot.

On kaže da BiH nije priznala Kosovo, jer Srpska čvrsto stoji iza tog stava.