latinica  ћирилица
04/10/2024 |  19:15 ⇒ 21:15 | Autor: RTRS

Sijarto se obratio na srpskom jeziku: Јaki predsjednici kao Dodik potrebni svima

Izaslanik predsjednika FIDES-a u Mađarskoj i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto obratio se na srpskom jeziku na završnoj predizbornoj tribini SNSD-a u dvorani Borik u Banjaluci.
Peter Sijarto - Foto: SRNA
Peter SijartoFoto: SRNA

- Zahvaljujem se na pozivu, što sam sa vama na pragu veoma važnih izbora. Veoma vas cijenimo. Imamo mnogo toga zajedničkog. Izloženi smo velčikom spoljnom pritisku. Oni koji nas pritišću žele da se miješaju u naše unutrašnje stvari. Prijetnje, uvođenje sankcija, i finansiranje naših neprijatelja. Važno je da se zalažemo za svoje interese, jer ako to ne uradimo, niko drugi se neće zalagati umjesto nas. Živimo u doba opasnosti, zato su potrebni jaki predsjednici kao što je i Milorad Dodik. On na svakom forumu hrabro zastupa interese Republike Srpske. Možemo da mu zahvalimo za razvijanje saradnje, koja danas iznosi 40 miliona evra. Nastavljamo i dalje na toj saradnji. Važno je da sami odlučujute oi svojoj budućnosti - dodao je Sijarto.

Sijarto je dodao da će Mađarska nastaviti da se zalaže da Srpska ostane na putu razvoja.

- Da ne budete izloženi prijetnjama i da se ne dovodi u pitanje vaše pravo da odlučujete o svojoj budućnosti. Budite i dalje jaki, nalazite se za svoje interese kako bi Srpska ostala stabilna na putu razvoja. Neka vas Bog čuva! - rekao je Sijarto.