latinica  ћирилица
04/10/2024 |  21:17 ⇒ 21:19 | Autor: RTRS

Cvijanović: Mnoge mjesne zajednice u Banjaluci netaknute u prethodne četiri godine; U mnogim od njih život utihnuo

Obišla sam sve mjesne zajednice u Banjaluci prateći tribine i sastanke i uvidjela sam da su mnoge od njih ostale netaknute bilo kakvom intervencijom u posljednje četiri godine, navela je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović.
Željka Cvijanović - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Željka CvijanovićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- To je nedopustivo. Ne možete da imate situaciju kao što smo imali primjer u jednoj mjesnoj zajednici da vi imate izgrađen jedan dio trotoara i da vi niste uspjeli za četiri godine da dovedete do kraja nešto što je započeto. Da pružite nešto što bi učinilo da djeca bezbjedno mogu ići do škole. Morate da budete odgovorna vlast. Ne može biti da vas ne interesuje - rekla je Cvijanović za RTRS.

Cvijanović ističe da je u mnogim mjesnim zajednicama u Banjaluci život utihnuo u protekle četiri godine.

- Јa mislim da je to nedopustivo - zaključuje Cvijanović.

Banjaluka je izuzetno važna za cjelokupnu Republiku Srpsku, to je srce Republike Srpske u kome su smještene sve važne institucije.

- Mnogi centri se nalaze ovdje. Finansijski, administrativni i politički centar smješteni su ovdje. Ovdje se prelamaju mnoge stvari. Ovdje se dogovaraju mnoge stvari - navela je Cvijanović.

Ističe da je Banjaluka vrlo specifična, da se ne svodi sve na "urbani" dio grada tj. centar već da se velike potrebe nalaze i u svim prigradskim naseljima.

- I sad vi ako ne izvršavate te obaveze ili ne tretirate na isti način i ono što je grad sam, jezgro i ono što su okolo mjesne zajednice vi onda ne možete da budete dobar gradonačelnik - kaže Cvijanović.

Cvijanović kaže da svaki načelnik, gradonačelnik kao i svako ko upravlja nekom lokalnom zajednicom mora da ima svijest o potrebama svih ljudi bez obzira u kojem dijelu se oni nalazili.

- To je ono što sam ja prepoznala da se ovdje nije desilo - rekla je Cvijanović.

Ona kaže da postoji jedna vrlo bitna stvar, a to je da neke stvari u Banjaluci "cvjetaju" zbog mnogih intervencija Vlade Republike Srpske.

- Kako na primjer. Rekonstruisali smo Banski dvor uz pomoć Vlade Republike Srpske. Kuću Milanovića takođe je Vlada finansirala - navodi Cvijanović.