latinica  ћирилица
18/10/2024 |  09:01 ⇒ 09:08 | Autor: RTS

Zvezda protiv niškog Radničkog za 10. trijumf, Partizan i Novi Pazar zatvaraju 12. kolo

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog iz Niša od 16.00 otvaraju 12. kolo Superlige Srbije. Pored ovog meča, igraće i Čukarički protiv Napretka i TSC protiv Radničkog iz Kragujevca. Partizan i Novi Pazar će u ponedjeljak zatvoriti ovu rundu takmičenja.
Superliga Srbije (Foto ilustracija: FS Srbije) -
Superliga Srbije (Foto ilustracija: FS Srbije)

Nekoliko dobrih duela je pred ljubitelje domaćeg fudbala, ali će zasigurno derbi meč 12. kola biti odigran u Beogradu u susretu ekipa Crvene zvezde i Radničkog iz Niša. Biće to nova utakmica u višedecenijskom rivalstvu, a trenutna forma timova garantuje izuzetno zanimljivu utakmicu.

Zvezda je do sada odigrala 10 utakmica, zabilježivši devet pobjeda i jedan remi. Sa 28 bodova i utakmicom manje trenutno zauzima prvo mjesto na superligaškoj tabeli. "Crveno-bijeli" su u prethodnoj rundi na gostovanju savladali ekipu IMT-a, rezultatom 3:1.

Izabranici Vladana Milojević još uvijek nisu na nivou koji priželjkuju, ali i trenutna kadrovska situacija im nije povoljna. Ipak, i sa nekoliko promjena u sastavu, Zvezda je favoriti u svakoj utakmici srpskog šampionata, pa i protiv tima koji je pokazao da je na početku sezone da je dobro organizovan tim na terenu.

Radnički je zabilježio pet pobjeda, uz dva remija i tri poraza, trenutno broji 17 bodova i sa utakmicom manje zauzimaju šesto mjesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podijelili bodove sa ekipom OFK Beograda u meču koji je obilovao dobrim dodavanjima i potezima, a na kraju završen rezultatom 1:1.

Sastav Nikole Drinčića ima kvalitet za gornji dio tabele, a rezultati su to i potvrdili. Prethodno dobre partije su omogućile Nišlijama da u meč protiv Zvezde uđu rasterećeno.

Zvezda i Radnički su tokom prethodne sezone odigrali tri međusobna susreta, dva prvenstvena i jedan u Kupu Srbije. Sva tri duela pripala su crveno-belima iz Beograda i to bez primljenog gola.

Raspored utakmica 12. kola Superlige:

Petak:
Crvena zvezda - Radnički Niš 16.00
Čukarički - Napredak 18.00
TSC - Radnički 1923 19.00

Subota:
OFK Beograd - Spartak 14.00
Testilac - Železničar 16.00
Јedinstvo Ub - Vojvodina 18.00

Nedjelja:
Mladost - IMT 17.00

Ponedjeljak:
Novi Pazar - Partizan 16.00