latinica  ћирилица
18/10/2024 |  15:23 ⇒ 15:24 | Autor: SRNA

Dodik: Nikada neću žrtvovati Srpsku, nema centralizacije BiH

Komentarišući pisanje medija da je prevodilac EUFOR-a Elma Duraković pratila politički montirani proces protiv njega i v.d. direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića u Sarajevu, te napravila spisak svih medija i novinara koji prate ovo suđenje, predsjednik Republike Srpske Miloradf Dodik je rekao da je veliko interesovanje stranaca za ono što je izazvao Šmit pakovanjem lažne optužnice i montiranjem nepostojećeg procesa.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Vidim da stalno dolaze i prikupljaju podatke ko dolazi i ko i šta izjavljuje. Nakon što sam javno rekao šta mi sve nude za oslobađajuću presudu, mnogi su se uplašili. Nisam još rekao ko nudi, mada se to dobro zna. Da ponovim još jednom, kratko i jasno, da znaju i da im ne moraju nadugo prevoditi - neću žrtvovati Republiku Srpsku za oslobađajuću presudu, nema nikakve priče o centralizaciji BiH, Šmita nećemo priznati, a svoje prijetnje i ponude neka okače mačku o rep! - poručio je predsjednik Dodik.

On je rekao da će njegov tim do kraja suđenja pokazati koliko je trulo to njihovo pravosuđe i zahvalio im na tom poklonu i smijuriji od suđenja koje su nabacili.

Upitan da prokomentariše izjavu šefa Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igora Crnatka da će tražiti od Kolegijuma parlamenta Srpske da, kako je naglasio, jednoglasno upute poziv predsjedniku Srpske da dođe na narednu sjednicu i upozna o tome ko mu je, gdje i kada nudio da pristane na centralizaciju BiH i djeluje na štetu Republike Srpske, kako bi bio oslobođen, Dodik je odgovorio da je Crnadak shvatio da je njegova izdajnička politika dotakla samo dno, pa sad pokušava da glumi patriotu da bi se uoči stranačkih izbora malo bolje pozicionirao, jer vidi da su pogubili konce.

- Vidim da je rekao da se ne smije dozvoliti da se zloupotrijebi jedan sudski proces kako bi se ugrozila Republika Srpska i njene nadležnosti, i tačno ne znam šta na to reći. Sve ovo vrijeme upozoravamo na ono što svaki odgovran političar zna i sad je proradila ta pamet kod njih. Mogao sam mu ja besplatno reći da će mu stranka propasti, kao što je i propala, jer narod neće dozvoliti da se da podrška onima koji odobravaju sve što stranci ovdje rade - rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da postoje ozbiljni ljudi u opoziciji i najavio da će s njima da razgovara.

- A, što se tiče Crnatka, on je davno završio svoju karijeru. Јoš onda kada je pristao na Šmita i ostala nedjela koja je PDP zagovarao, izgubio je svaki kredibilitet - konstatovao je Dodik.