latinica  ћирилица
18/10/2024 |  18:12 ⇒ 20:05 | Autor: TANЈUG

Djevojčica povrijeđena u subotičkoj školi u stabilnom stanju, puštena na kućno liječenje

Djevojčica koja je danas u subotičkoj OŠ "Sečenji Ištvan" zadobila posjekotine, najvjerovatnije oštrim predmetom, sada je u stabilnom stanju i otpuštena je na dalje kućno liječenje, saopštila je Opšta bolnica Subotica.
Policija Srbije (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Policija Srbije (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Po nezvaničnim informacija, ona je primljena u bolnicu sa dvije ubodne rane na ruci i jednom na nozi, koje su joj nanijete nožem.

Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a i tužilaštva, a predmet će dalje biti predat sudiji za maloljetnike.

U OŠ "Sečenji Ištvan" dogodilo se danas oko 13.15 sati vršnjačko nasilje u kojem su po nezvaničnim informacija učestvovala dva učenika, gdje je osmak oštrim predmetom povrijedio svoju vršnjakinju.

Slučaj je u poslijepodnevnim časovima prijavljen školskom policajcu nakon čega je djevojčica po riječima nadležnih iz OB Subotica zbrinuta u toj zdravstvenoj ustanovi sa tjelesnim povredama.

Nadležni iz škole se još nisu zvanično oglasili o konkretnom slučaju, ali ovo nije prvi slučaj vršnjačkog nasilja u toj školi.

Prije više mjeseci protiv četrnaestogodišnjeg učenika subotičke osnovne škole "Sečenji Ištvan" podnijeta je krivična prijava u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio djelo ugrožavanje sigurnosti zbog prijetnji smrću nastavnici hemije i drugim učenicima.