latinica  ћирилица
18/10/2024 |  22:39 | Autor: sputniknews.com

Tramp "ukrao šou" na dobrotvornoj večeri (VIDEO)

Republikanski kandidat za predsЈednika SAD Donald Tramp "ukrao je šou" na tradicionalnoj Al Smitovoj večeri, na kojoj se prikupljaju sredstva za katoličke organizacije za djecu, i uputio kritike na račun demokrata.
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Zbog mitinga u Viskonskinu Kamala Haris nije prisustvovala večeri Memorijalne fondacije Alfreda E. Smita (bivši guverner Njujorka, demokrata i prvi katolik koji je dobio nominaciju za predsjednika SAD 1928. godine), događaju koji tradicionalno okuplja predsjedničke kandidate još od 1960. godine.

U svom obraćanju Tramp je rekao da je bio šokiran viješću da Kamala neće doći.

- Zaista sam se nadao da će stići jer nam nikad dosta njenog prelijepog smeha. Smije se kao luda - rekao je bivši predsjednik.

- Ako ste zaista hteli da potpredsjednica Haris prihvati vaš poziv, pretpostavljam da je trebalo da joj kažete da su sredstva namijenjena za spasavanje pljačkaša i izgrednika u Mineapolisu i ona bi bila ovdje, garantovano - dodao je, aludirajući na fond za plaćanje kaucije "mirnim demonstrantima" koji su pljačkali po gradu poslije ubistva DŽordža Flojda i koji Harisova podržava.

Tramp je pomenuo i demokratskog kandidata za potpredsjednika, Tima Volca.

- Mislio sam da su demokrate lude zbog toga što pričaju da muškarci imaju menstruaciju. Onda sam upoznao Tima Volca - rekao je Tramp i dodao da će Volc, uprkos tome što nije bio prisutan, reći da je bio na večeri.

Nije bio pošteđen ni aktuelni predsednik DŽozef Bajden, za koga je Tramp rekao: Da su demokrate zaista željele da neko ne bude sa nama večeras, poslali bi DŽoa Bajdena.

- Јedva može da priča, jedva da sastavi dvije koherentne rečenice, koji izgleda da ima mentalne sposobnosti djeteta. Ovo je osoba kojoj ništa ne ide, nema nikakve inteligencije. Ali dosta o Kamali Haris - podsmijehnuo se Tramp.

Na "tapetu" se našao i lider demorkata u Senatu, Čak Šumer, pored kog je Tramp sjedio na večeri.

- S obzirom koliko je vouk vaša partija postala, ako Kamala izgubi imaćeš priliku da postaneš prva žena predsjednica - rekao mu je.

Iako je najavio da će se našaliti i na svoj račun, odustao je od te ideje.

- Ne. Nemam ništa. Јednostavno ne vidim smisao u tome da "pucam" na sebe (da se šali na svoj račun) kada drugi ljudi pucaju na mene - rekao je Tramp.