latinica  ћирилица
19/10/2024 |  11:08 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Brčko: Mjesec dana druženja sa knjigom (VIDEO)

U Gradskoj biblioteci u Brčkom počelo je obilježavanje Mjeseca knjige i trajaće do sredine novembra. Organizovane su promocije knjiga, kako za mlađe, tako i starije ljubitelje čitanja.
Brčko, mjesec knjige - Foto: RTRS
Brčko, mjesec knjigeFoto: RTRS

Mjesec knjige Gradska biblioteka u Brčkom obilježava promocijama domaćih autora, kao i radionicama za najmlađe.

Lejla Hogić, direktorka Gradske biblioteke Brčko, rekla je da su radionice organizovane za prvačiće i predškolce, što je kod njih izazvalo veliko interesovanje i pokazalo se kao uspješan projekat. Ona je navela da im danas u goste dolazi pisac Stevo Grabovac iz  Banjaluke u društvu sa izdavačkom kućom Imprimatur.

Prva u nizu je upravo promocija Grabovčeve knjige "Poslije zabave", ovjenčane prestižnom Ninovom nagradom.

- Želja i potreba koja je postojala da napišem tu priču je zapravo to što takvi užasni događaji bivaju zaboravnjeni. Nisam mogao da se pomirim sa tim i onda shvatim da tu jedino može književnost nešto da uradi - rekao je Grabovac.

"Poslije zabave" roman je o zločinu, ocu, porodici, prijateljima, odrastanju, ali prvenstveno o zlu.

Izdavač Boris Maksimović je za ovaj roman istakao da je pisan pristupačnim jezikom.

- Stevo sam kaže da je jedan od onih autora kojima je zadatak da ispriča priču. Namjerno se išlo na to da jezik bude što jednostavniji - rekao je on.

U okviru obilježavanja Mjeseca knjige u Brčkom, biće održno devet promocija, a pomoć u realizaciji pružilo je Udruženje ljubitelja umjetnosti Brčko.