latinica  ћирилица
19/10/2024 |  14:14 | Autor: Agencije

Đoković: Žao mi je onih što žele da se povučem, još će da me gledaju!

Novak Đoković i ne pomišlja da podvuče crtu ispod sjajne karijere.
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Za razliku od vječitih rivala, Rodžera Federera koji se povukao 2022, i Rafaela Nadala, koji će to učiniti u novembru, Novak još igra za najveće titule.

U velikom intervjuu za argentinski La Nasion, Novak je upitan šta ga još motiviše i kakvi su mu planovi dalje.

- Duboko iznutra osjećam da mogu da osvojim još Gren slemova. To što me još gura da se takmičim, pogotovo na Gren slemovima je osjećaj da sam i dalje kandidat da ih osvojim. I, takođe, i za zemlju. Volim da igram u Dejvis kupu za Srbiju. Kada moram da se motivišem, postoje dvije stvari: jedna je da nastavim da vjerujem da imam mogućnost da se borim za najveće titule i osvajam ih. I druga je: tenis je i dalje moja najveća platforma da uradim druge stvari koje me interesuju i dijelim poruke, bilo da se odnose na tenis, društvo, neke moje poduhvate, nešto što ozbiljno gradi moje nasljeđe, moj brend - rekao je on.

Đoković ističe da se i dalje dobro osjeća i da za sada ne vidi razlog da razmišlja o prestanku karijere.

- I dalje osjećam da uživam u cijelom procesu koji mi donosi sve benefite, otuda, zašto da ne nastavim? Neki ljudi misle da je trebalo da se iz tenisa povučem kada sam bio na vrhu, "osvojio si zlato, sve, reci zbogom". Neki opet misle da bi trebalo da nastavim dok god mislim da mogu da budem favorit na slemovima. Mislim poput njih. Možda ću promijeniti mišljenje, ko zna. Za sada osjećam da želim da nastavim. Koliko dugo? Putovati i pronalaziti motivaciju mi postaje sve teže. Nije lako. I još manje kad imam djecu. Ne želim da budem dugo van kuće, ali i dalje imam tu glad. Tako da mi je žao onih koji žele da se povučem, moraće još da me gledaju - poručio je Srbin. 

Četvrti reket svijeta će na egzibiciji Slem šest kraljeva, večeras u Rijadu, igrati u meču za treće mjesto sa Rafaelom Nadalom.