latinica  ћирилица
20/10/2024 |  11:24 ⇒ 11:48 | Autor: SRNA

Krulj: Svjetsko zlato je kruna moje karijere

Paljanin Goran Krulj, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u dizanju tegova u slovačkom gradu Trnava, rekao je da je ostvario sve želje, da je ovo kruna njegove karijere i da je među oko 800 takmičara iz svih zemalja svijeta nastupao pod zastavom Srbije, jer mu je ona u srcu kao i Republika Srpska.
Goran Krulj - Foto: RTRS
Goran KruljFoto: RTRS

Krulj je naveo da se nada da je na Svjetskom prvenstvu, održanom prošle sedmice, dostojno predstavljao i Srbiju i Republiku Srpsku.

- U kategoriji do 125 kilograma sa mnom je bilo sedam takmičara, i to Mađari, Poljaci, Rusi, bila je jaka konkurencija. Takmičenje je organizovano na vrhunskom nivou - rekao je Krulj i dodao da je za njega ova godina bila veoma uspješna.

Naglasio je da je oborio i lični rekord od 87 kilograma koji je držao sa Evropskog prvenstva, a sada je podigao za dva kilograma više, što je bilo dovoljno za svjetski rekord.

Krulj kaže da ga uskoro očekuje naredno takmičenje i da mu je cilj osvajanje medalje. Naglasio je da uspjeh nije došao preko noći, jer je za osvajanje svjetskog zlata potrebno mnogo truda, rada i odricanja.

Pojasnio je da se dizanje tegova trenira odmalena, navodeći da je u ovom sportu već 25 godina i da je ovako značajan rezultat ostvario jer je trenirao tri puta dnevno, te vodio računa o ishrani.

Podrška porodice važna je u svemu, istakao je Krulj, i dodao, da ovo nije samo njegov uspjeh, već i uspjeh Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Goran Krulj postao je prvak svijeta u dizanju tegova na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj oborivši svjetski rekord u disciplini stojeći biceps, u kategoriji 125 kilograma.

Svjetskom titulom Krulj je upotpunio kolekciju osvojenih titula, među kojima su najznačajanije titule prvaka Evrope i Balkana, te prvak Svjetske fitnes federacije.