latinica  ћирилица
20/10/2024 |  07:31 ⇒ 07:53 | Autor: RTRS

Rukometaši Borca protiv Јeruzalem Ormoža u drugom kolu EHF Evropskog kupa

Rukometaši Borca će večeras u 20.15 časova u dvorani "Borik", ugostiti slovenački Јeruzalem Ormož u drugom kolu EHF Evropskog kupa.
Rukometaši Borca - Foto: RTRS
Rukometaši BorcaFoto: RTRS

Trener Banjalučana Irfan Smajlagić je protivniku govorio sa velikom dozom poštovanja.

- Oni su u dužem takmičarskom ritmu, odigrali su sedam utakmica u domaćem prvenstvu, dvije u Evropi. Dosta su kvalitetna ekipa, koja balansira sa mladim i iskusnim igračima i imaćemo dosta interesantnu utakmicu. Bez obzira na njih, mi moramo dovesti svoje mogućnosti u stanje koje nam garantuje rezultat. Radimo na sebi i analiziramo rivala protekla četiri dana i još ćemo u naredna dva. Učinićemo sve i dati maksimum da dođemo do pozitivnog rezultata - poručio je Smajlagić.

Kapiten Borca Nebojša Grahovac optimista je kad je u pitanju dvomeč sa Slovencima.

- Fizički smo spremni, stručni štab i igrači se bore stalno protiv prepreka i ponašaju se kao da je sve na najvećem mogućem nivou. Mišljenja sam da ništa neće biti odlučeno u prvoj utakmici s obzirom da smo sličnog kvaliteta. Prevagnuće sitnice, nadam se u našu korist. Iskreno, nadam se i vjerujem u prolazak - rekao je golman banjalučke ekipe.

RK Borac je bio jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u BiH. Bio je šampion Evrope 1976, pobednik EHF Kupa 1991, osvojio je sedam titula prvaka Јugoslavije, letiri puta BiH, deset puta je osvojio Kup Јugoslavije, šest puta BiH, osam puta je bio prvak Repubike Srpske uz 13 Kupova.