latinica  ћирилица
21/10/2024 |  13:57 ⇒ 14:30 | Autor: RTRS

Tužilaštvu predat uhapšeni zbog kršenja zabrane približavanja žrtvi nasilja u porodici (VIDEO)

Uhapšeni Banjalučanin čiji su inicijali M.L, osumnjičen da je pod dejstvom droge prekršio zabranu približavanja žrtvi nasilja u porodici, sproveden je danas na dalje postupanje dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.
Privođenje - Foto: RTRS
PrivođenjeFoto: RTRS

- M.L. je uhapšen juče nakon što je utvrđeno da je prekršio zaštitne mjere suda, koje se odnose na zabranu približavanja žrtvi na udaljenosti od 200 metara. Kod ovog lica je utvrđeno prisustvo droge BZO i AMP u organizmu - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva izvršen je pretres stana i vozila koje koristi lice M.L.

Tom prilikom je oduzeta droga "spid" ukupne bruto mase 16,8 grama, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela omogućavanje uživanja droge, navodi se u saopštenju.

Uhapšeno lice osumnjičeno je da je počinilo krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i omogućavanje uživanja droge.

Lice M.L. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno na dalje postupanje dežurnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka.