latinica  ћирилица
21/10/2024 |  15:36 ⇒ 15:37 | Autor: RTRS

Komora doktora medicine Srpske osudila napad na doktorku u Bratuncu

Komora doktora medicine Republike Srpske najoštrije osuđuje napad koji se desio na doktorku Snežanu Stojanović zaposlenu u Domu zdravlja Bratunac i smatra da ne postoji opravdan razlog za bilo koju vrstu nasilja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.
Dom zdravlja Bratunac - Foto: RTRS
Dom zdravlja BratunacFoto: RTRS

- Nemili incident koji se desio u Domu zdravlja u Bratuncu na žalost, samo je jedan od brojnih pokazatelja u koliko teškim uslovima ljekari u Republici Srpskoj obavljaju svoj posao što je razlog sve češćih odlazaka ljekara iz Srpske - ističu iz Komore doktora medicine Srpske.

Iz Komore doktora medicine Srpske navode da su se u više navrata obraćali nadležnim institucijama u Vladi Srpske sa zahtjevom da se ljekarima na radnom mjestu dodijeli status službenih lica.

- Nadamo se da će poslije jednog ovakvog čina konačno biti malo više sluha za probleme u kojima se nalaze ljekari i svi drugi zdravstveni radnici i da će se poduzeti koraci kako bi se zaštitio mali broj ljekara i drugih zdravstvenih radnika koji se svakim danom smanjuje zbog sve češćih odlazaka medicinskog kadra u potrazi za boljim uslovima za život. Komora doktora medicine Srpske se nada brzom postupanju i djelovanju nadležnih organa i nada se da će počinilac djela u Bratuncu biti brzo izveden pred lice pravde i kažnjen u skladu sa zakonom - poručuju iz Komore doktora medicine Srpske.

Iz Komore doktora medicine Srpske poželjeli su brz oparavk doktorki Snežani Stojanović od zadobijenih povreda i pretrpljenog stresa.

- Nadamo se da nijedan zdravstveni radnik nikad više neće doživjeti slično iskustvo - naglašavaju iz Komore doktora medicine Srpske.