latinica  ћирилица
22/10/2024 |  10:31 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Doboj: Učenici Medicinske škole počeli sa praksom u novom objektu bolnice (VIDEO)

Pet odjeljenja učenika trećeg i četvrtog razreda koji se školuju za zanimanja medicinskog i akušersko-ginekološkog tehničara u dobojskoj Medicinskoj školi ubuduće će praksu obavljati u novom objektu Bolnice "Sveti apostol Luka".
Učenici Medicinske škole u Doboju - Foto: SRNA
Učenici Medicinske škole u DobojuFoto: SRNA

Savremena medicinska oprema, sva odjeljenja na jednom mjestu i bolji uslovi u novom objektu dobojske Bolnice "Sveti apostol Luka" olakšaće i sticanje znanja učenicima Medicinske škole na praktičnoj nastavi.

- Sobe su modernije, bolje su uređene. Dobili smo digitalne pozive za medicinske sestre i tehničare i takođe doktore - rekao je Dimitrije Kerić, učenik trećeg razreda Medicinske škole.

60 godina koliko Medicinska škola postoji u Doboju učenici praktična znanja stiču na odjeljenjima bolnice.

- Naši učenici su se svih ovih godina presvlačili u našoj školi i odlazili su na odjeljenja bolnice, a sada učenici obavljaju jedan dan praktičnu nastavu na način što dođu ujutro imaju prostor za presvlačenje - kaže Milena Damjanović, direktorka Medicinske škole.

Siniša Marić, zamjenik direktora Bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj naveo je da ranije nisu imali adekvatan urgentni bolk.

- Ovdje ga imamo i učenici će ovdje vidjeti šta to znači kada hitna zasvira kroz grad i kada dođe teško životno ugrožen pacijent i kako ga zbrinuti - dodao je marić.

Dobojska Bolnica "Sveti apostol Luka" druga je po veličini u Srpskoj. Zdravstvene usluge pruža više od 800 zaposlenih radnika. Na godišnjem nivou imaju oko 26.000 hospitalizacija, kao i veliki broj pregleda na dnevnom nivou.