latinica  ћирилица
Plodovi rada
Obrazovna emisija o poljoprivredi
Plodovi rada
12:25
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Plodovi rada

Sve je više građana koji se okreću proizvodnji zdrave hrane. Zapuštene bašte ponovo oživljavaju. Uvidjevši to RTRS emituje obrazovnu emisiju o poljoprivredi fokusiranu na voćarstvo, povrtarstvo i hortikulturu.

Emisija je namijenjena svima onima koji vole prirodu i vraćaju se njoj, onima koji uživaju u ljepoti biljaka, onima koji su voćarstvo, povrtarstvo i hortikulturu uveli u svoju svakodnevicu ili to planiraju.

Polazeći s pozicije zaštite prirode i vlastitog zdravlja, uz već poznate priče o organskom uzgoju povrća, voća i cvijeća, ova emisija istražuje i nova područja u vezi sa hortikulturom i biljnim svijetom.

Predstavljamo različite vrste biljaka, način uzgajanja i hemijskog tretiranja, a otkrivamo vam i koja vrsta tla pogoduje kojoj kulturi. Takođe, predstavljamo i istraživačke radove o hibridnim sortama najpovoljnijim za naše klimatske uslove. U svakoj emisiji očekuje vas rubrika u kojoj stručna lica iz Ministarstva poljoprivrede daju korisne informacije o aktuelnim temama.


U saradnji s Poljoprivrednim institutom Republike Srpske i Ministarstvom poljoprivrede Republike Srpske, stručnjaci daju savjete sadašnjim i budućim proizvođačima hrane o provjerenim i najboljim metodama rada.

Redakcija: Informativni program