latinica  ћирилица
SVЈEDOČENJE
30 godina Republike Srpske
SVЈEDOČENJE
21:15
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
SVЈEDOČENJE

 

SERIЈAL EMISIЈA „SVЈEDOČENJE“Povodom 30 godina Republike Srpske ekipa Radio- televizije Republike Srpske snimila je 33 emisije pod nazivom "Svjedočenje", odnosno 28 intervjua sa najvažnijim ličnostima koje su obilježile politički, društveni i kulturni život unazad trideset godina postojanja Republike Srpske. U Beogradu, a potom u Banjaluci, ekipa RTRS-a, koju čini oko dvadesetoro ljudi, intervjuisala je Biljanu Plavšić, Vinka Pandurevića, Voju Maksimovića, Nebojšu Radmanovića, Živka Radišića, Božidara Vučurevića…

U Svjedočenjima su novinari i urednici RTRS-a razgovarali sa svjedocima osnivanja i razvoja Republike Srpske o vjerodostojnim događajima u kojima su lično učestvovali.

Ovim serijalom intervjua svjedoči se o ratnom putu Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, najznačajnijim bitkama, presudnim za opstanak i odbranu srpskog naroda, stradanjima civila, međunarodnim pregovorima, kojima je bio cilj konačan završetak rata na prostorima Bosne i Hercegovine.

Svjedočenja će gledaoci moći pratiti na našem prvom programu od 23.jenuara od 21.15 č. kada u prvom intervjuu svjedoči bivša predsjednica Republike Srpske, Biljana Plavšić.

Ostale emisije Svjedočenja pratite nedjeljom nakon 21 časa.

Redakcija: Dokumentarni i strani program