latinica  ћирилица
SVЈEDOČENjE
30 godina Republike Srpske
SVЈEDOČENjE
21:15
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
SVЈEDOČENjE

 

SERIЈAL EMISIЈA „SVЈEDOČENjE“Povodom 30 godina Republike Srpske ekipa Radio- televizije Republike Srpske snimila je 33 emisije pod nazivom "Svjedočenje", odnosno 28 intervjua sa najvažnijim ličnostima koje su obilježile politički, društveni i kulturni život unazad trideset godina postojanja Republike Srpske. U Beogradu, a potom u Banjaluci, ekipa RTRS-a, koju čini oko dvadesetoro ljudi, intervjuisala je Biljanu Plavšić, Vinka Pandurevića, Voju Maksimovića, Nebojšu Radmanovića, Živka Radišića, Božidara Vučurevića…

U Svjedočenjima su novinari i urednici RTRS-a razgovarali sa svjedocima osnivanja i razvoja Republike Srpske o vjerodostojnim događajima u kojima su lično učestvovali.

Ovim serijalom intervjua svjedoči se o ratnom putu Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, najznačajnijim bitkama, presudnim za opstanak i odbranu srpskog naroda, stradanjima civila, međunarodnim pregovorima, kojima je bio cilj konačan završetak rata na prostorima Bosne i Hercegovine.

Svjedočenja će gledaoci moći pratiti na našem prvom programu od 23.jenuara od 21.15 č. kada u prvom intervjuu svjedoči bivša predsjednica Republike Srpske, Biljana Plavšić.

Ostale emisije Svjedočenja pratite nedjeljom nakon 21 časa.

Redakcija: Dokumentarni i strani program

21:15 | nedjelja, 21. Avgust
Vladislav Јovanović
U ovonedjeljnoj emisiji „Svjedočenja“, povodom 30 godina Republike Srpske, prikazujemo intervju sa Vladislavom Јovanovićem. Јovanović je rođen 1933. godine. Nakon završene gimnazije i Pravnog fakulteta u Beogradu već 1957. godine počeo je diplomatsku karijeru. Nakon službovanja u Briselu, Ankari i Londonu devedesetih godina prošlog vijeka bio je ministar spoljnih poslova Srbije i Јugoslavije. Obavljao je dužnost i ambasadora Јugoslavije u Ujedinjenim nacijama. Objavio je više knjiga iz oblasti diplomatije, roman „Sestre“ i zbirku poezije „Traganje za traganjima“.