latinica  ћирилица
12 REČI
domaća serija
12 REČI
20:15
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
12 REČI

                                                                 „12 REČI“


Žanr: Triler, krimnalistička

Uloge: Viktor Savić, Tihomir Stanić, Ivana Vuković, Marija Bergam, Nikola Pejaković…

Režija: Јelena Stolica

Sam naziv “12 reči” označava šifru ili verifikacioni kod za novčanik u kojem su kriptovalute, a serija obrađuje živote ljudi upletenih u brutalne kriminalne radnje stavljajući u fokus unutrašnje borbe likova i njihove odnose.

Mladi pravnik sa problematičnom prošlošću Miloš Ivanović dobija posao u kancelariji poznatog beogradskog advokata. Postaje zastupnik odbrane u velikom procesu protiv mafijaškog bosa čija imperija je uzdrmana.

Za vrijeme studija prava Miloš je upao u nevolje i zbog toga nije lako došao do dozvole da se bavi advokaturom, odnosno da bude upisan u imenik Advokatske komore. Zbog “crne mrlje” u biografiji Miloš je godinama živio na socijalnoj margini. Međutim, advokat Tomislav Grubor otvara Milošu vrata velike, čuvene advokatske kancelarije. Grubor zastupa kriminalnu organizaciju na čijem čelu je Žarko Čečerina koji je pod istragom.

U nedostatku drugih mogućnosti, kada su im svi računi blokirani, Čečerina odlučuje da poslove nastavi obavljati putem kriptovaluta. Suočen sa ličnom krizom i sa strukturama moći, Miloš će morati birati između lojalnosti i pravde…

Јedan od vodećih ženskih likova je i Danica Vlahović. Njen suprug Nemanja Vlahović, računovođa i finansijski savetnik Žarka Čečerine, prinuđen je pobjeći u Srbiju. Dio zapleta prati i kako Danica, koja ostaje sama sa djecom u Crnoj Gori, rješava novonastale probleme i pokušava pomoći mužu u nevolji.

Redakcija: Zabavni program