X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Higijena života
Higijena života
20:05
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
17.01.2019.
54:06
Higijena života
 SNIMI (49,53 MB)
03.01.2019.
52:30
Higijena života
 SNIMI (48,06 MB)
27.12.2018.
48:25
Higijena života
 SNIMI (44,32 MB)

O EMISIЈI
Higijena života

Emisija "Higijena života" je autorski projekat koja se počela emitovati u programu Radija RS, 1998 godine. Ovi podaci govore da je riječ o emisiji s najdužom tradicijom, odnosno vremenom opstanka u programu Radija. Vrijeme njenog emitovanja nije se mijenjalo -  svakog četvrtka od 20.05. Karakter emisije je informativno-obrazovni, u samom vrhu medicinskih dostignuća u oblasti prevencije, dijagnostike i liječenja različitih bolesti. Specifično je što su sagovornici zdravstveni profesionalci, ugledna imena u svijetu medicinske nauke i struke, s kojima razgovaramo tokom održavanja raznih naučno-stručnih skupova kao što su međunarodni kongresi, konferencije, simpozijumi, seminari, predavanja po pozivu. U arhivi ovih emisija zabilježeno je više od 800 takvih gostiju, koji su, nadam se, u velikoj mjeri doprinijeli rejtingu RTRS-a. Putem ovakvog jedinstvenog pristupa u kreiranju sadržaja emisije, otvorili smo zdravstveni sistem RS, odnosno BiH, prema našem okruženju, Evropi i svijetu, a tako i ovu medijsku kuću kao javni servis. Emisije su prožete velikom dozom autentičnosti zbog snimanja na "terenu", među učesnicima pomenutih, visoko rangiranih medicinskih naučno-stručnih skupova. Sadržaj emisije oplemenjuje birana umjetnička muzika jedinog kolege koji se u timu realizacije pojavljuje i u ulozi ton snimatelja, Dragana Bojića, koji je najveći broj ovih emisija montirao s autorkom, Anđom Ilić. I sa ostalim toncima je besprijekorna saradnja. U odjavnoj špici, što je takođe rijetkost, ovu emisiju potpisuju dva imena: montažer tona i voditeljka i autorka.

Autorka emisije "Higijena života", Anđa S. Ilić je diplomirani politikolog Univerziteta u Beogradu. Počela je, nakon diplomiranja 1979. godine, da radi kao novinarka u programu tadašnje Radio Banjaluke. Ostala je do danas odana radio-novinarstvu i u ovoj godini počela četvrtu deceniju kontinuiranog rada u ovom mediju.

Za medijsku promociju stručnih i institucionalnih kapaciteta zdravstvenog sistema RS nagrađena je priznanjem Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Vlade RS. Za promociju u oblasti javnog zdravstva dobila je priznanje poznate Andaluzijske škole javnog zdravstva, a priznanje "Humanost koja život znači" od Udruženja dijaliziranih i bubrežnih bolesnika RS. Autorka je jedna od četiri osnivača iz Republike Srpske Donorske mreže BiH, za darivanje tkiva i organa u svrhu liječenja.

 

 

Redakcija: Složeni program