latinica  ћирилица
EKSPONAT
emisija iz kulture
EKSPONAT
12:30
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
EKSPONAT


Emisija "Eksponat" gledaocima prikazuje najvrijednije eksponate muzejskih ustanova u Republici Srpskoj. U svakoj epizodi ovog televizijskog serijala predstavljamo tri raznovrsna eksponata. Detaljne i pažljivo montirane snimke prati naracija koju su u saradnji sa urednikom emisije kreirali muzejski kustosti. Na stručan i popularan način emisija osvjetljava kulturni i istorijski kontekst u kojem su eksponati nastali, pripovijeda o ljudima i zajednicama čiji su život i kulturu obilježile.

Emisija "Eksponat" biće emitovana svake nedjelje. Traje 25 minuta i namijenjena je svima koji žele da se upute u blago naše kulturne i istorijske baštine. Ambicija autora emisije, urednika Kulturnog programa RTRS, Ernesta Zavile je da ovom emisijom barem u skromnoj mjeri podigne svijest o važnosti naših muzejskih ustanova i blaga koje čuvaju.

Iz muzeja publika, naravno, ne iznosti eksponate – ipak sa sobom nosi priče, a te priče o predmetima, ljudima i vremenima koja su iza nas glavna su okosnica emisije "Eksponat".

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: