latinica  ћирилица
Studiorum
Studiorum
20:05
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
16.11.2021.
56:08
Studiorum
09.11.2021.
46:56
Studiorum
02.11.2021.
42:22
Studiorum

O EMISIЈI
Studiorum

 

Naučno obrazovna emisija "Studiorum"  u programu  je Radija Republike Srpske od 2003. godine. Uvedena je s namjerom da se afirmiše znanje u svim oblastima rada i života čovjeka. Vrijeme emitovanja ove jednočasovne emisije je svakog utorka, od 20-21 čas.  Anđa S. Ilić, je autorica i urednica . Sagovornike  bira zavisno od teme.  Različitog su  stepena obrazovanja i naučnog zvanja, bez obzira na ostale identitetske reference. Posebna pažnja u emisiji poklanja se mlađoj generaciji naučnika, stručnjaka i istraživača. Uz kompetentne sagovornike autorica i urednica je u neprestanom traganju  za objektivnim činjenicama. Јer, uz  pomoć mjerodavnih  i dokazanih naučnih i stručnih autoriteta, ovom emisijom pokušava "probuditi" javno mnjenje u smislu maksime da je znanje moć i pokretač razvoja društva.U tom kontekstu je i podsticaj  kritičkom razmišljanju opšte javnosti, posebno stručne, jer je emisija prvenstveno namijenjena akademskoj zajednici.Do sada je u kontinuitetu emitovano više od 1500 emisija koje sa sajta rtrs.tv preuzimaju institucije, organizacije i pojedinci kao partneri i sagovornici. Tako  su one dobile i internacionalnu dimenziju sa višedecenijskim vremenskim trajanjem u programu Radija RS, što je dokaz vrijednosti.

 

Anđa S. Ilić je diplomirana politikologinja Univerziteta u Beogradu. Počela je, nakon diplomiranja, 1979. godine, da radi kao novinarka u programu tadašnje Radio Banjaluke. Ostala je do danas odana radio novinarstvu. Dokaz za to je što je upravo u 2021 godini navršila 40 godina  radnog staža u kontinuitetu dosledna ličnom uvjerenju da radio kao medij stvara ličnost a tv lik.

Za medijsku promociju stručnih i institucionalnih kapaciteta zdravstvenog sistema RS, nagrađena je priznanjem Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Vlade RS. Za promociju u oblasti javnog zdravstva, dobila je priznanje poznate Andaluzijske škole javnog zdravstva, a priznanje "Humanost koja život znači" od Udruženja dijaliziarnih i bubrežnih bolesnika RS. Autorica je jedna od četiri osnivača iz Republike Srpske Donorske mreže BiH, za darivanje tkiva i organa u svrhu liječenja.Aktivna je u civilnom sektoru, printanim medijima i internet izdanjima. O nagradama i priznanjima uglavnom ne govori. Subjektivno je motivišu, ali istovremeno socijalno izoluju.

 

 

 

 

Redakcija: Složeni program

25/03/2013 | 09:19
simpozijum "Infoteh" pregled