X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Studiorum
Studiorum
20:05
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
19.02.2019.
52:56
Studiorum
 SNIMI (72,68 MB)
12.02.2019.
49:17
Studiorum
 SNIMI (67,68 MB)
05.02.2019.
52:27
Studiorum
 SNIMI (72,03 MB)

O EMISIЈI
Studiorum

 

Emisija "Studiorum" je u programu Radija Republike Srpske od 2003. godine. Uvedena je s namjerom da se afirmiše znanje u svim oblastima rada i života čovjeka.Takav profil je svrstava u naučno-obrazovni program. Vrijeme emitovanja ove jednočasovne emisije je svakog utorka, od 20 časova. U početku je, kako su se mijenjali urednici i saradnici, imala više rubrika i sporadično učešće dopisnika informativno-tehničkih centara RTRS-a. Takav koncept je bilo teško održati zbog nedostatka kvalitetnih sadržaja, primjerenih akademskoj zajednici. Imajući u vidu kontinuiranu saradnju u ovoj emisiji i višegodišnje iskustvo u praćenju naučno-stručnih skupova svih nivoa, unazad tri godine dugogodišnja novinarka Radija RS, Anđa S. Ilić, samostalno vodi i uređuje ovu naučno-obrazovnu emisiju. Sagovornici se biraju zavisno od teme.  Različitog su  stepena obrazovanja i naučnog zvanja, bez obzira odakle dolaze. Posebna pažnja u emisiji poklanja se mlađoj generaciji autorki i autora naučnih radova, studija, istraživačkih projekata. Uz kompetentne sagovornike tragamo za objektivnim činjenicama. Šta danas savremenom čovjeku pruža tehnološki napredak, a šta uzima od njega? Uz pomoć provjerenih i dokazanih naučnih i stručnih autoriteta, ovom emisijom pokušavamo "probuditi" javno mnjenje u smislu maksime da je znanje moć i pokretač razvoja društva. Emisiju je preuzeo i sajt Evropske Akademije u Banjaluci, a u oktobru ove godine startovaće i na sajtu Akademije nauka i umjetnosti RS.

Voditeljka i urednica emisije "Studiorum",  Anđa S. Ilić.

Anđa S. Ilić je diplomirani politikolog Univerziteta u Beogradu. Počela je, nakon diplomiranja, 1979. godine, da radi kao novinarka u programu tadašnje Radio Banjaluke. Ostala je do danas odana radio novinarstvu i u ovoj godini počela četvrtu deceniju neprekidnog rada u ovom mediju.

Za medijsku promociju stručnih i institucionalnih kapaciteta zdravstvenog sistema RS, nagrađena je priznanjem Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Vlade RS. Za promociju u oblasti javnog zdravstva, dobila je priznanje poznate Andaluzijske škole javnog zdravstva, a priznanje "Humanost koja život znači" od Udruženja dijaliziarnih i bubrežnih bolesnika RS. Autorka je jedna od četiri osnivača iz Republike Srpske Donorske mreže BiH, za darivanje tkiva i organa u svrhu liječenja.

 

 

 

 

Redakcija: Složeni program

25/03/2013 | 09:19
simpozijum "Infoteh" pregled