latinica  ћирилица
10/09/2014 |  16:26 | Autor: SRNA

"Pretis": Plata ili obustavljanje svih aktivnosti

Radnici sarajevskog "Pretisa" obustaviće sve aktivnosti u vezi sa isporukom robe po aktuelnom ugovoru za Maleziju, ukoliko im Uprava u narednih 48 časova ne isplati bar jedan lični dohodak, zaključeno je na današnjem zboru radnika, koji su već dva dana u generalnom štrajku.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Enes Hurić rekao je da je to rezultat ignorantskog odnosa Uprave, Nadzornog odbora, Direkcije za namjensku proizvodnju, te Vlade Federacije BiH prema zahtjevima radnika kojima se do sada duguje 30 ličnih dohodaka, uplate za zdravstveno i socijalno osiguranje, kao i uplate u vezi sa troškovima limita po tekućim računima posredstvom kojih im je ranija uprava isplaćivala zarađeni novac.

"Pozvali smo sve nadležne da nam pomognu u rješavanju naših zahtjeva. Međutim, zbog konstantnog ignorantskog odnosa, radnici su na zboru odlučili da na sebe preuzmu svu odgovornost u vezi sa isporukom robe po aktuelnim ugovorima, što može dovesti do daljeg usložnjavanja naših problema", rekao je Hurić.

Radnici od sutra neće štrajkovati u upravnoj zgradi "Pretisa", već će se okupljati ispred kapije "Konesa", prenose federalni mediji.

O ovoj odluci radnika informisani su, osim policije, i svi drugi nadležni za rješavanje problema u ovoj firmi.