latinica  ћирилица
01/10/2014 |  10:06 | Autor: Blic

Fudbaleri Arsenala imali 667 povreda za deset godina

Svako malo stigne informacija iz tabora Arsenala da je neki fudbaler povrijeđen, ali niko još uvijek nije generalno sagledao koliko je igrački kadar zbog takvih slučajeva bio oslabljen u posljednjih deset godina.

Situacija za "tobdžije" je alarmantna.

Arsenal u ovom trenutku ima devet, što lakše što teže, povrijeđenih igrača, a od toga su najmanje njih šest članovi prve postave, pa bi kritičari trenera Arsena Vengera mogli naredni put da razmisle u kakvim mukama se nalazi francuski stručnjak.

Olivije Žiru, Metju Debuši, Јaja Sanogo, Naćo Monreal, Aron Remzi, Mikel Arteta, DŽek Vilšer, Teo Volkot i Serž Gnabri trenutno su van stroja ili roviti, a u Arsenalu zbog forsiranja ostalih snaga na svim frontovima moglo bi da dođe i do pogoršanja situacije.

Koliki je to problem govori da su za poslednjih deset godina "tobdžije" imale 667 povreda, a da tu nisu ubrojane pauze zbog prehlada, bolesti ili viroze. Najveće muke, čak 157 puta, Venger je imao sa povredama stopala ili zgloba svojih izabranika, dok je 107 puta istezana ili povrijeđena zadnja loža.

Da li će se ovako loš trend nastaviti i narednih godina, to ćemo tek vidjeti, ali za sad medicinskim radnicima u timu iz Londona su pune ruke posla.