latinica  ћирилица
14/10/2014 |  18:41 | Autor: RTRS

"Dan otvorenih vrata" u Kotor Varošu

U okviru obilježavanja međunarodne nedjelje djeteta u kotorvaroškom vrtiću “Larisa Šugić“ održana je manifestacija Dan otvorenih vrata. Roditelji su se odazvali u velikom broju i zajedno sa djecom i njihovim vaspitačicama su učestvovali u kreativnim radionicama, sportskim takmičenjima, igrama i plesu.
Kotor Varoš: "Dani otvorenih vrata" - Foto: RTRS
Kotor Varoš: "Dani otvorenih vrata"Foto: RTRS

Roditelji su imali priliku da vide kako izgleda jedan dan u vrtiću i povezati se sa svojim djetetom u jednom potpuno novom okruženju, upoznati vaspitno-obrazovni rad i razviti dodatno povjerenje u vaspitačicu svog djeteta.

Direktor ЈU Dječiji vrtić “Larisa Šugić“ Sanela Mikić nam je rekla da je u današnjim aktivnostima učestvovalo 150 mališana predškolaca, koji su u prisustvu svojih roditelja pokazali određene vještine i takmičarski duh.

“Obilježavanje mjeseca djeteta, kako smo mi nazvali mjesec oktobar, upriličili smo na otvorenom kako bi i mališani i njihovi roditelji osjetili vrtićko i porodično okruženje“, istakla je Mikićeva.

Ona je doadala da je razvoj povjerenja djeteta predškolske dobi u odrasle osobe koje ga okružuju i pružanje iskustava u kojima se dijete osjeća sigurno je vrlo važan dio njegovog odrastanja, a dobra saradnja roditelja i vrtića je odlična osnova za uspostavljanje osjećaja sigurnosti.

U okviru obilježevanja nedjelje bezbjednosti u saobraćaju mališani iz kotorvaroškog vrtića će posjetiti stanicu policije, gdje će im policijski službenici pružiti neophodne informacije o razvijanju saobraćajne kulture najmlađih učesnika u saobraćaju.