latinica  ћирилица
19/01/2015 |  07:56 | Autor: SRNA

Kolovozi mokri i klizavi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U usjecima i kod kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a posebno na pravcima Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Čelinac, Karanovac - Ugar, Mrkonjić Grad - Crna rijeka i Јezero - Novo selo, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača i Šekovići - Caparde.

Zbog održavanja bogojavljanske litije koja će se kretati od Sabornog hrama Hrista Spasitelja do Gradskog mosta u Ulici Patre, doći će do obustave saobraćaja danas u vremenu od 11.00 do 14.00 časova u centru grada.

Zbog radova na miniranju terena, danas će od 13.30 do 14.00 časova na dionici puta Doboj - Stanić Rijeka, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, dolaziti do privremenih obustava saobraćaja.

Saobraćaj se zbog aktiviranog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici magistralnog puta dionica Karanovac-entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, pa će danas povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH učestali su odroni kamenja na kolovoz, pa treba biti oprezan na pravcima Zenica - Žepče, Prozor - Gornji VakuF/Uskoplje, Bugojno - Novi Travnik, Mostar - Široki Brijeg i Crna Rijeka - Јajce.

Na snazi je i dalje obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Simin Han-Kalesija, u mjestu Babajići, zbog aktiviranog klizišta, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.