latinica  ћирилица
24/06/2015 |  12:15 | Autor: SRNA

Ministar Klokić u Beču o iskustvima austrijskih privrednika u Srpskoj

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić razgovarao je u Beču sa predstavnicima Privredne komore Austrije o iskustvima austrijskih privrednika prilikom ulaganja u Republiku Srpsku, te o prednostima dualnog sistema obrazovanja koji se primjenjuje u Austriji.
Zahvalnica SPKD "Prosvjeta" u Beču - Foto: SRNA
Zahvalnica SPKD "Prosvjeta" u BečuFoto: SRNA

Tokom dvodnevne posjete Austriji ministar je organizovao poslovni doručak u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Austriji, kome su, osim austrijskih privrednika, prisustvovali privrednici i predstavnici opština iz Republike Srpske i Privredne komore, gdje su predstavljene mogućnosti ulaganja u Srpsku.

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske saopšteno je da je tokom posjete ministar Klokić održao sastanak sa šefovima predstavništava Srpske u inostranstvu, na kojem je bilo riječi o dosadašnjim aktivnostima predstavništava i unapređenju njihovog rada.

Ministar Klokić je tokom boravka u Austriji uručio zahvalnicu Srpskom prosvjetno-kulturnom društvu "Prosvjeta" za doprinos na jačanju veza i saradnje između srpske dijaspore i Republike Srpske.

Klokić je obišao i pogon za proizvodnju biogasa u mjestu Margareten Am Mos gdje je razgovarao sa direktorom pogona o tehnologiji dobijanja gasa iz poljoprivrednog otpada, te mogućnostima za saradnju sa Republikom Srpskom.