latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:59 | Autor: SRNA

Tuzla: Uhapšena službenica NLB banke

Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor radnici tuzlanske filijale NLB banke DŽevidi Јigunčić-Okanović zbog sumnje da je prisvajala novac od banke i drugih lica i na taj način zloupotrijebila službeni položaj.
Policija Federacija BiH - Foto: ilustracija
Policija Federacija BiHFoto: ilustracija

Okanovićeva je osumnjičena da je 11. juna iz trezora banke uzela 70.000 KM, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

 Postoji sumnja da je Okanovićeva od 2006. do 2015. godine sa računa bližeg srodnika u njegovo ime obavljala isplate iako za to nije imala punomoć.

Dio novca, kako se sumnja, uzimala je u gotovini ili prebacivala na račun člana svoje porodice i tako za sebe ili drugu osobu prisvojila više od 88.000 KM.

Okanovićeva je osumnjičena da je od aprila 2012. do kraja 2014. godine podigla sva raspoloživa sredstva sa računa osobe koja joj je dala punomoć da brine o njenim imovinskim interesima.

Tu osobu oštetila je za oko 4.700 dolara, što je bila razlika između plaćanja troškova komunalnih i drugih usluga, za šta je bila ovlaštena da koristi sredstva.

Okanovićeva je poslije kraćeg liječenja uhapšena 6. jula. Nakon izvršene kriminalističke obrade, predata je u nadležnost Tužilaštva.

Uhapšenoj su na teret stavljena krivična djela pronevjera, zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, te povjerenja.