latinica  ћирилица
28/09/2015 |  10:34 | Autor: SRNA

Košarac: Mektić će se stidjeti svojih izjava

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac ocijenio je da će ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić jednog dana da se stidi svojih izjava i spremnosti da služi svojim šefovima u stranim ambasadama u Sarajevu i da bespogovorno i beskrupulozno ispunjava njihove političke ciljeve usmjerene ka destabilizaciji i rušenju Republike Srpske i njenih institucija.
Staša Košarac - Foto: SRNA
Staša KošaracFoto: SRNA

"Kao i mnogi drugi u SDS-u, Mektić očigledno boluje od političkog sljepila i ne može da vidi kako ga stranci i ljudi Bakira Izetbegovića svakodnevno bildaju i instrumentalizuju u borbi protiv Republike Srpske. Јednog dana, kada više ne bude ministar i kada ga SDA i stranci odbace kao upotrijebljenu krpu, možda će shvatiti šta je i kako radio i koliko je štete nanio svom narodu i Republici Srpskoj", poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Komentarišući jučerašnji Mektićev istup, Košarac je rekao da je nevjerovatno kakve sve ingerencije pokušava da prigrabi aktuelni ministar bezbjednosti, koji je u silnoj želji da se po svaku cijenu obračuna sa političkim protivnicima, u jednom trenutku bio i policajac, i tužilac, i sudija, pa čak i portparol Tužilaštva BiH.

"Ako Mektić misli da ima tolike moći i nadležnosti i ako on zaista komanduje svim tim institucijama, pozivam ga da se ne iscrpljuje na izjavama diplomate sumnjivog kredibiliteta. Umjesto toga, mogao bi da naredi Tužilaštvu BiH da procesuira brojne neotvorene predmete ratnih zločina protiv Srba, politička ubistva u Istočnom Sarajevu, inspiratore terorističnog napada na policijsku stanicu u Zvorniku ili organizatore i počinioce napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima", ističe Košarac.

Dodaje da je žalosna činjenica da Mektićeve izjave sve više liče na istupe Bakira Izetbegovića, koji je svojevremeno javno naređivao Tužilaštvu BiH koga će hapsiti i optuživati.

"Јadna je zemlja u kojoj se institucije tužilaštva i suda na ovako očigledan način pokušavaju iskoristiti za promjenu političkih prilika ili za političke obračune najgore vrste. Takva zemlja i politike nemaju nikakve šanse da opstanu", zaključio je Košarac.