latinica  ћирилица
30/09/2015 |  14:21 | Autor: Nezavisne

Marina Pendeš se izjasnila da nije kriva

Marina Pendeš, ministarka odbrane BiH, izjasnila se danas u Tužilaštvu da nije kriva za optužbe koje joj se stavljaju na teret, te da će u okviru postupka pred Sudom dokazati da nije počinila krivično djelo, javljaju Nezavisne.
Marina Pendeš     (Foto:bportal.ba) -
Marina Pendeš (Foto:bportal.ba)

"Marina Pendeš, u prošlom sazivu zamjenica ministra odbrane BiH i trenutno ministara odbrane BiH, nikada nije nesavjesno počinila nikakvu grešku, niti je falsifikovala ispravu i time omogućila da neko dobije neku korist od toga, a to ćemo u procesu dokazati", izjavila je Pendeševa.

Kazala je da joj nije poznata firma Sikra iz Mostara. Na novinarsko pitanje da kaže šta je sa firmom DCD iz Tomislavgrada, ona odgovorila je da nije ona sarađivala sa tom firmom, nego je sarađivalo Ministarstvo odbrane BiH i ministar koji je bio na čelu tog ministarstva.

Na pitanje da postoje informacije da se u Tužilaštvu BiH vodi istraga o toj firmi, ona je odgovorila da Tužilaštvo radi svoj posao i uvjerena je da će oni u svom procesu zaključiti neke stvari.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Pendeševe koja je tereti za nesavjestan rad u službi i falsifikovanje službene isprave u vrijeme dok je obavljala dužnost zamjenika ministra odbrane BiH.