latinica  ћирилица
06/10/2015 |  15:57 | Autor: RTRS

Održana centralna manifestacija povodom "Dječije nedjelje" (FOTO i VIDEO)

Centralna manifestacija obilježavanja Dječije nedjelje pod sloganom "Srećna djeca-srećni ljudi", održana je u Administrativnom centru Vlade Republike Srspke. Za najbolje literarne radove na temu sreća nagrađeno je 12 učenika osnovnih i srednjih škola, a nagrade je uručila predsjednica Vlade, Željka Cvijanović.
Dječija nedjelja "Srećna djeca - srećni ljudi" - Foto: RTRS
Dječija nedjelja "Srećna djeca - srećni ljudi"Foto: RTRS

Sreća – mnogi ne znaju da je cijene, a ni da je definišu. U tome su, ipak, uspjeli najmlađi. Sastavom na temu "Svako dijete srećnog lica čuva jedna porodica" u kategoriji od 1. do 3.razreda istakla se Andrea Rodić, a od starijih Stefan Rankić.

Banjalučanka Andrea Radić, učenica trećeg razreda kaže: "Sreća je kad porodica dijeli ljubav i kada su svi srećni u toj porodici", dok Stefan Rankić iz Dvorova, učenik devetog razreda kaže: "Sreća je i bogatstvo to da imamo svoju porodicu koja će da bude uvijek tu i moj oslonac da će biti uz mene".

Gosti centralne manifestacije, sa predstavom "Mrgud" bila su djeca iz Laktaša. I mali i veliki rekli su nam šta su njihova prava.

Predsjednica Vlade Srpske, Željka Cvijanović, istakla je da je veoma važna saradnja svih institucija koje rade za dobrobit djece, ali i škola i Vlade.

"Naglasili smo koliko je važno da danas normalno funkcioniše porodica, znajući koliko je to izazova s kojima se suočavaju i porodice, ali isto tako i djeca, mislim da ćemo nastaviti na ovaj način da se ponašamo", izjavila je ovom prilikom Cvijanovićeva.

Јasmina Davidović ministarka porodice, omladine i sporta RS ističe: "Јa sam se iznenadila koliki je kvalitet ovih sastava i koliko su ta djeca prelijepo napisala te sastave".

Djeca imaju svoja prava, ali i obaveze, stoga im treba posvetiti svaki dan u godini, poručeno je sa centralne manifestacije povodom Nedjelje djeteta.