latinica  ћирилица
22/11/2015 |  15:47 | Autor: SRNA

Krešić: Preduzeti hitne mjere protiv napadača

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić izjavio je da očekuje preduzimanje hitnih mjera protiv počinilaca napada na vozilo načelnika Oružanih snaga BiH generala Ante Јeleča, pogotovo ako je riječ o ljudima koji su zaposleni u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji /OBA/ BiH.
Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić - Foto: SRNA
Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo KrešićFoto: SRNA

Krešić je naglasio da takve stvari ne priliče pripadniku OBA BiH, posebno ako se ima u vidu činjenica da je dva dana prije toga izvršen teroristički napad na pripadnike Oružanih snaga BiH u Rajlovcu kada su stradali Nedeljko Radić i Armin Salkić.

Zamjenik ministra bezbjednosti naveo je da je disciplinski postupak u OBA BiH najmanje što se može učiniti.

- Očekujem da nadležno tužilaštvo uradi svoj dio posla i u to ne bih ulazio. Sve to se mora pod hitno uozbiljiti. Šala na takav način u današnjim uslovima ne može proći tek tako. To što je napravljeno nije dobro, jer se tako dodatno stvara atmosfera straha među ljudima - naglasio je Krešić.

On je rekao da su takva djela mnogo gora u današnjoj situaciji, uporedviši napad u tunelu Salakovac na generala Јeleča sa događajem u Parizu kada je dan nakon terorističkih napada neko bacio petardu i izazvao paniku među stanovništvom.

- Imam utisak da ima i onih koji bi bili sretni da se u tom slučaju dogodila mnogo veća nesreća, što je vrlo neozbiljno, jer je bacanje pirotehničkog sredstva na vozilo moglo prouzrokovati saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama - rekao je Krešić.

Federalni mediji su prenijeli danas informaciju da je među osumnjičenim za bacanje pirotehničkih sredstva na načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i Zlatko Humo koji je zaposlen u OBA BiH u Sarajevu.