latinica  ћирилица
12/02/2016 |  16:10 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

BL- Pomoć za demobilisane borce (VIDEO)

Povodom obilježavanja Dana Boračke organizacije Republike Srpske u Banjaluci je uručena jednokratna novčana pomoća za 20 boraca VRS.
Pomoć za demobilisane borce - Foto: RTRS
Pomoć za demobilisane borceFoto: RTRS

Ovo je bila i prilika da se okupe članovi boračke organizacije Banjaluka i razgovaraju s rukovodstvom organizacije o aktuelnim problemima.

Dragan Blagojević je tokom čitavog Odbrambeno-otadžbinskog rata bio je pripadnik Vojske Republike Srpske. Trenutno je nezaposlen, tako da mu je ova pomoć dobrodošla. Smatra da je potrebno uraditi više da bi se demobilisani borci zaposlili.

Zoran Miletić, ratni vojni invalid, kaže da mu pomoć iako skromna, mnogo znači.

Demobilisani borci su istakli da im je nemogućnost pronalaska zaposlenja najveći problem.

Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Banjaluka, kaže da su Republičkoj boračkoj organizaciji predlagali da u program rada uvrste program zapošljavanja dembilisanih boraca, ali na način da se formira institut prijevremenog penzionisanja. Kako navodi, još ništa konkretno nije dogovoreno u vezi s tim pitanjem.

Iz gradske Boračke organizacije su naglasili da je neophodno obaviti reviziju boračkih spiskova, da bi 52 miliona KM na godišnjem nivou bila dovoljna za borački dodatak.