latinica  ћирилица
20/06/2016 |  11:27 | Autor: SRNA

Davidović: U ljetnoj školi sporta 1.500 sportista

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je danas Srni da Ministarstvo 15. godinu za redom organizuje Ljetnu školu sporta Republike Srpske u okviru koje će ukupno učestvovati oko 1.500 sportista, iz 18 sportskih saveza Srpske.
Јasmina Davidović - Foto: SRNA
Јasmina DavidovićFoto: SRNA

Ona je istakla da u Trebinju, gdje je sinoć otvorila ovu školu, učestvuje oko 1.100 sportista, a izvan Trebinja svoje aktivnosti realizovaće njih oko 400.

"Uvažavajući prijedloge pojedinih sportskih saveza, njih 11, odlučili smo da i ove godine neke sportove izmjestimo iz Trebinja. Sportovi kao što su tenis održaće se u Doboju, košarka i fudbal u Dvorovima kod Bijeljine, biciklizam na Јahorini, planinarstvo na Palama, atletika na Sokocu, kuglanje u Gradišci, a kajak, kanu i rafting, sportovi mentalno nedovoljno razvijenih lica, sjedeća odbojka i vaterpolo u Banjaluci", precizirala je Davidovićeva.

Prema njenim riječima, Ministarstvo će finansirati 780 perspektivnih sportista, od čega 730 iz Republike Srpske i 50 sportista iz Srbije - vaterpolista, tenisera, džudista, stonotenisera i plivača.

"Posebno nas raduje činjenica da su upravo učesnici Škole sporta Republike Srpske, nosioci aktivnosti u reprezentacijama BiH i Srbije. Za ovogodišnju Školu sporta izdvojeno je oko 190.000 KM", dodala je Davidovićeva.

Dolazak i smještaj učesnika prve smjene u "Ljetnu školu sporta Republike Srpske 2016" je 19. juna, a odlazak posljednje smjene 21. avgusta. I ove godine, u okviru Škole sporta vrše se stručna predavanja za sve učesnike o temi "Značaj funkcionalne dijagnostike u sportu".

Svim učesnicima Škole sporta, HET na Trebišnjici obezbijedile su 1.500 majica, na kojima se putem loga promoviše aktivnost Ministarstva - Sportom protiv droge.