latinica  ћирилица
20/06/2016 |  18:07 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

SNSD Doboj: Đurđević ponudio ostavku (VIDEO)

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj Vlado Đurđević stavio je vrhu SNSD-a na raspolaganje mandat na ovu funkciju.
Vlado Đurđević - Foto: RTRS
Vlado ĐurđevićFoto: RTRS

Ostavka je ponuđena nakon jučerašnje prekinute sjednice Gradskog odbora na kojem je došlo do razmimoilaženja stavova sa pojedinim članovima SNSD-a. O razlozima i pozadini svega Đurđević danas ne želi da govori. 

Strankom do daljnjeg rukovodi potpredsjednik Srećko Rekanović, koga je za to ovlastio dosadašnji predsjednik Vlado Đurđević. Iako od juče na toj funkciji Rekanović tvrdi da stranka normalno funkcioniše.

- Partija ima v.d. predsjednika, partija ima izvršni komitet koji je danas utvrdio listu kandidata za odbornike, partija ima svoje predsjedništvo, znači apsolutno sve funkcioniše - tvrdi Rekanović.

Za člana Predsjedništva GO Uroša Gostića Rekanovićevo imenovanje je sporno, jer ga je predložio Đurđević, a ne Gradski odbor stranke.



- Sad je on predložio ko će voditi partiju. Čovjek u ostavci nema šta predlagati - kaže Gostić.

I jedni i drugi tvrde da nije stranka u problemu, već da su sporni personalni odnosi na relaciji Đurđević-Gostić. Јedan drugom pripisuju bliskost sa vladajućim SDS-om, ali opet obojica to negiraju.

- Nije zgodno reći ali ja mislim da on još iz prostorija SDS-a nije izašao, prema tome šta će on pričati da neko radi za SDS - kaže Gostić.

Đurđević za sada ne želi pred kamere, dok o njegovoj ostavci ne odluči lider partije Milorad Dodik. Iako postoje neslaganja, u Gradskom odboru tvrde - cilj se nije promijenio.

- Sve činimo u cilju rušenja aktuelne vlasti, prvenstveno gradonačelnika Obrena Petrovića koji je učinio niz loših stvari počevši od učlanjenja grada Doboja u Savez opština turskog svijeta, propusta oko poplava i raznih druge stvari - kaže Rekanović.

S najvišeg nivoa očekuje se da bude riješena i dilema budućeg kandidata SNSD-a za gradonačelnika, jer je dobojski SNSD na tu funkciju predlagao upravo Vladu Đurđevića.