latinica  ћирилица
15/07/2016 |  15:56 | Autor: RTRS

Objavljeni rezultati konkursa za sufinansiranje razmjene studenata

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konačnu listu rezultata Konkursa za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Prema konačnim rezultatima, Ministarstvo će sufinansirati odlazak 18 studenata i šest profesora na međunarodnu razmjenu, kao i dolazak jednog profesora na Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Najveći broj studenata, čiju će međunarodnu razmjenu sufinansirati Ministarstvo prosvjete i kulture, je sa Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci. Oni odlaze na razmjenu u Češku, Poljsku, Njemačku, Španiju, Grčku, Tursku, Sloveniju i Italiju.

Nastavno osoblje, čiju će razmjenu prema preliminarnim rezultatima finansirati Ministarstvo, predaje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjoj Luci, Poljoprivrednom fakultetu u Istočnom Sarajevu, Medicinskom fakultetu u Foči, Pravnom fakultetu u Banjoj Luci i Poljoprivrednom fakultetu u Banjoj Luci a odlaze na razmjenu u Srbiju, Austriju, Njemačku i Italiju.

Potpisivanje ugovora sa kandidatima kojima su dodijeljena sredstva za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja predviđeno je u petak, 22. jula i ponedjeljak, 25. jula u vremenu od 9.00 do 16.00 časova u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u Banjoj Luci.