latinica  ћирилица
26/07/2016 |  16:33 | Autor: SRNA

U nedjelju "Savska regata - Bijeljina 2016"

Plovidba rijekom Savom biće zabranjena u neđelju, 31. jula, od skelskog prelaza Subotište u Donjem Crnjelovu do ušća rijeke Drine u Rači zbog održavanja takmičenja sportskih čamaca "Savska regata - Bijeljina 2016".
Savska regata - Foto: SRNA
Savska regataFoto: SRNA

Regata će se održati od 10.00 do 16.00 časova u organizaciji i pod pokroviteljstvom Gradske uprave Bijeljine, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

U to vrijeme na ovoj dionici plovnog puta zabranjuje se sva plovidba, osim plovilima koja učestvuju i plovilima koja će obezbjeđivati takmičare i kontrolisati takmičenje.

Iz resornog ministarstva posebno skreću pažnju učesnicima u plovidbi da svoja putovanja podese tako da se u to vrijeme ne zateknu u sektoru takmičenja.

Organizator takmičenja je dužan da uredno obilježi početak i završetak dionice na kojoj će se održavati regata.

Kapetanija pristaništa Brčko obavještava zapovjednike brodova, brodarska preduzeća i ostale učesnike u plovidbi o održavanju takmičenja, a u saopštenju se navodi da je u slučaju bilo kakvih vanrednih događaja ili promjena na plovnom putu potrebno obavijestiti tu kapetaniju na broj telefona 049/217-589.