latinica  ћирилица
26/07/2016 |  16:54 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

Šamac- sredstva za obnovu infrastrukture (VIDEO)

U Šamcu je u zvršnoj fazi realizacija pod-kredita Vlade Republike Srpske iz sredstava Svjetske banke i Međunarodne asocijacije za razvoj po hitnom projektu oporavka od poplava.
Šamac - rekonstrukcija - Foto: RTRS
Šamac - rekonstrukcijaFoto: RTRS

Riječ je o 830 hiljada maraka koji su iskorišćeni za finansiranje sedam manjih projekata obnove javne i komunalne infrastrukture oštećene u poplavama prije dvije godine. 

Zahvaljujući tim sredstvima obezbijeđen je nedostajući iznos za završetak rekonstrukcije zgrade opštinske uprave, gradskog stadiona i fiskulturne sale osnovne škole i sanirane u poplavama oštećene dvije gradske ulice i trotoari. Do početka nove školske godine biće završeno ograđivanje dvorišta osnovne škole i vrtića.

"Ovdje vidite i ulica je pored igrališta i s jedne i s druge strane tako da sigurnost će biti sigurno povećana, obezbijeđena su djeca ja mislim 100%, neće moći izaći van igrališta“, izjavio je Slobodan Čeliković direktor OŠ "Šamac" Šamac.

"Јa se nadam u narednom mjesecu da ćemo uspjeti da se realizuje ovaj projekat i da u septembru, početkom nove školske godine, imamo jedan lijepi zatvoreni prostor gdje će naša dječica moći da se igraju, borave i uživaju", rekla je Vida Stajić, direktorka ЈPU „Radost“ Šamac.

Sredstvima iz ovog kredita planirana je realizacija još dva projekta- izgradnja sekundarne vodovodne mreže i asfaltiranje puta u Tišini.

"Ukupna vrijednost ovih svih projekata biće cirka 830.000 KM pošto se tender raspisuje za još jedan projekat, ne znamo koliko će se predmjer i preračun radova poklopiti sa ponudama, ali ponuda za taj asfaltni put je nešto jača od 100 000 KM", kaže Svetozar Evđić, šef Službe za lokalno- ekonomski razvoj opštine Šamac

U susret novoj takmičarskoj sezoni u prvoj fudbalskoj ligi Srpske, završeno je ograđivanje gradskog stadiona.

Sredstva u iznosu od 10.000 maraka obezbijedili su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Šamac.