latinica  ћирилица
01/09/2016 |  10:21 ⇒ 11:02 | Autor: SRNA

Istočna alternativa: Kampanja podrške održavanju referenduma o Danu republike

Lijepljenjem plakata sa pozivom građanima da 25. septembra u što većem broju izađu na referendum i svojim glasovima potvrde da 9. januar ostane Dan Republike Srpske, Udruženje građana "Istočna alternativa" danas je počelo svoju kampanju podrške održavanju referenduma.
Kampanja "Istočne alternative" u Srebrenici - Foto: SRNA
Kampanja "Istočne alternative" u SrebreniciFoto: SRNA

"Kao što smo ranije najavili kampanju počinjemo iz Srebrenice i Brčkog, gdje ćemo danas lijepiti plakate podrške održavanju referenduma i pozvati građane da obavezno izađu na referendum", izjavio je predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović.

On kaže da kampanjom žele da ukažu da je Republika Srpska iznad svega, a samim tim iznad visokog predstavnika i njegovih odluka, kao i svih ambasadora koji, mimo svih demokratskih pravila, srpskom narodu osporavaju pravo na referendum i izbor dana koji će obilježavati kao svoj praznik.

"Srebrenica je Republika Srpska i oni koji u njoj osporavaju održavanje referenduma, kao i u Brčko distriktu su neprijatelji Republike Srpske i srpskog naroda", poručio je Pavlović.

U "Istočnoj alternativi" smatraju da je 25. septembar istorijski dan za Republiku Srpsku i podržavaju predsjednika i institucije Republike Srpske da istraju u namjeri da referendum bude održan.

Predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" za opštinu Bratunac Miladin Mlađenović rekao je da kampanja podrške referendumu danas počinje i u bratunačkoj opštini lijepljenjem plakata i poziva za izlazak na referendum.

"Želimo da poručimo svima da Republika Srpska opstaje i da je ona država za srpski narod. Borimo se za Srpsku i njena dejtonska ovlašćenja i prava i pozivamo građane da izađu na referendum jer on ima istorijski značaj za sudbinu srpskog naroda i njegovu slobodu u okviru BiH", istakao je Mlađenović.