latinica  ћирилица
01/09/2016 |  11:12 | Autor: SRNA

Dukić: Salkićev sastanak uvreda za srpske žrtve rata

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić rekao je da sastanak potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića sa veteranima takozvane Armije BiH u Banjaluci predstavlja uvredu za srpske žrtve rata.
Branislav Dukić (foto:dw.com) -
Branislav Dukić (foto:dw.com)

"Neprihvatljivo je da Salkić, koji prima platu u Republici Srpskoj, organizuje ovakve sastanke i bespotrebno stvara međunacionalne tenzije, jer na ovaj način samo dokazuje koliko mrzi Republiku Srpsku", rekao je Dukić Srni.

Dukić ističe da Salkićevo pozivanje veterana takozvane Armije BiH u Banjaluku pokazuje da on "ponovo želi rat na ovim prostorima, pogotovo u Banjaluci", što predstavlja poniženje srpskog naroda.

"Salkić nije njih slučajno pozvao u Banjaluku, već da izazove nekakve reakcije i dodatno destabilizuje situaciju u BiH", zaključio je Dukić.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić razgovarao je juče u Banjaluci sa grupom veterana takozvane Armije BiH, a sastanku su prisustvovali potpredsjednik FBiH Meliha Mahmutbegović i federalni ministar boraca Salko Bukvarević.

Glavna tema sastanaka bili su povratak Bošnjaka u Republiku Srpsku i najavljeni referendum o Danu Republike