latinica  ћирилица
01/09/2016 |  11:56 | Autor: SRNA

Zvizdić: BiH postala dio evropskog bezbjednosnog sistema

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da je BiH potpisivanjem Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji sa Evropskom policijom /EVROPOL/ postala suštinski dio evropskog policijskog i bezbjednosnog sistema.
Denis Zvizdić   (Foto:faktor.ba) -
Denis Zvizdić (Foto:faktor.ba)

"Ovim činom napravili smo veliki korak na putu evropskih integracija i realizovali još jednu obavezu iz Reformske agende kojom smo trajno obezbijedili institucionalno jačanje u borbi protiv organizovanog kriminala", istakao je Zvizdić.

On je naglasio da će sporazum sa EVROPOL-om obezbijediti BiH da kvalitetnije i efikasnije da puni doprinos ukupnoj evropskoj bezbjednosti, a zauzvrat će dobiti na raspolaganje sve kapacitete koji će pomoći bezbjednosnom sektoru u zaštiti građana BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Zvizdić je izrazio uvjerenje da će iskustvo EVROPOL-a i bezbjednosnih agencija biti u obostranom interesu i da će doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma i svih oblika organizovanog kriminala.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor EVROPOL-a Rob Vajnrajt potpisali su juče Sporazum o operativnoj i strateškoj saradnji koji će omogućiti razmjenu podataka između BiH i policija zemalja članica EVRPOL-a, uključujući lične podatke osumnjičenih lica.