latinica  ћирилица
01/09/2016 |  12:26 ⇒ 12:31 | Autor: SRNA

Mijanović: Tražićemo opoziv Ramiza Salkića

Predsjednik Gradske organizacije ratnih vojnih invalida Zvornik Dragislav Mijanović najavio je danas da će boračka populacija posredstvom svojih nevladinih udruženja pokrenuti inicijativu za opoziv potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića zbog toga što u posljednjih nekoliko mjeseci svojim djelovanjem i izjavama podriva Ustav Srpske.
Dragislav Mijanović - Foto: SRNA
Dragislav MijanovićFoto: SRNA

Mijanović je na konferenciji za novinare rekao da je sastanak takozvanih veterana Federacije BiH iz proteklog rata sa funkcionerom SDA Ramizom Salkićem u Banjaluci "još jedna njegova podvala u nizu prevara iz sarajevske kuhinje".

On je dodao da veterani Federacije BiH nemaju šta da traže u Republici Srpskoj u vezi sa privilegijama za boračka pitanja.

"Јuče se pokazala tačnom narodna rečenica da se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina. Ti isti veterani koji su ubijali srpski narod i vršili nad njim zločine, nakon 24 godine pojavili su se u Republici Srpskoj", rekao je Mijanović i dodao da bošnjački veterani, poučeni "kuknjavom i plačem svih ratnih godina" i dalje nastavljaju sa žalopojkama prema međunarodnoj zajednici koja je napokon shvatila njihove namjere i više se ne obazire na njih.

Prema Mijanovićevim riječima, to se vidjelo i na sastanku zemalja članica PIK-a u vezi sa odlukom koju su donijeli povodom referenduma o Danu Republike Srpske.

Mijanović je rekao da je neophodno podsjetiti bošnjačke veterane na zločine takozvane Armije BiH koje je vršila nad srpskim narodom u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, Tuzlanskoj koloni, Dolini Neretve, Gornjem i Donjem Podrinju, Čemernu, Središnjoj Bosni i zapadnim dijelovima BiH, odnosno Bihaćkom džepu.

"ISIL, koji danas ratuje u Siriji, pomogao je muslimanske ekstremiste u proteklom ratu, gdje su izvršili zločine nad Srbima na Ozrenskom ratištu i Smolući odsjecanjem glava borcima Vojske Republike Srpske", rekao je Mijanović.

On je naglasio da su bošnjački ekstremisti vršili zločine "ubijajući svoj narod u sarajevskoj Ulici Vase Miskina, na Markalama jedan i dva, na igralištu u sarajevskom naselju Dobrinja, na Tuzlanskoj kapiji", podsjetivši da su svi ovi događaji slični terorističkim napadima koji se danas događaju u svijetu.

Mijanović je napomenuo da Gradska organizacija RVI Zvornik, sa ostalim organizacijama proisteklim iz prošlog rata, podržava održavanje referenduma o Danu Republike Srpske.