latinica  ћирилица
01/09/2016 |  14:14 ⇒ 15:23 | Autor: RTRS

Maksimović: Srpska nikad jača u namjeri da očuva status

Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina pozvali su građane Semberije da izađu na referendum 25. septembra i na taj način pokažu opredijeljenost da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske.
Siniša Maksimović - Foto: SRNA
Siniša MaksimovićFoto: SRNA

- Svjedoci smo ogromnog pritiska na Republiku Srpsku, a Republika Srpska nikada nije bila jača u svojoj namjeri da očuva svoj status i da se izbori za ono za šta je položeno pviše od 20.000 života. Deveti januar je nešto čime se Republika Srpska ponosi - istakao je Siniša Maksimović, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

Maksimović je pozvao i ostale političke subjekte da javno pozovu građane da izađu na referendum.

- Republika Srpska se ne brani u Sarajevu, nego od Krupe na Uni do Ljubinja. Naši politički protivnici po nalogu SDA iz Sarajeva tvrde da se Bijeljina brani od Banjaluke. Pokušavaju da nas podijele. Bijeljina treba da se brani od onih koji su danas na vlasti. SNSD može da pruži jednu uspješnu Bijeljinu u uspješnoj Republici Srpskoj - rekla je Milica Lovrić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupšitni Republike Srpske.

- Gradski odbor SNSD spreman je da u punom kapacitetu odgovori da je 9. januar Dan Republike i da će tako i ostati - rekao je Nedeljko Ćorić, predsjednik GO SNSD-a .

Ćorić je izrazio nadu da će predstojeća predizborna kampanja biti politički korektna, državotvorna i da će na svim skupovima prvo biti pitanje referenduma, jer je od ključnog nacionalnog interesa.