latinica  ћирилица
01/09/2016 |  15:48 | Autor: SRNA

Tegeltija: Visok stepen saradnje opštine Brod i resornog ministarstva

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i načelnik opštine Brod Ilija Јovičić danas su na sastanku u Brodu, na kojem su razgovarali o projektima koji se realizuju u ovoj lokalnoj zajednici, istakli visok stepen saradnje opštine i resornog ministarstva.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je, govoreći o jednom od najznačajnijih projekata za ovu opštinu - revitalizaciji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, vrijednom devet miliona KM, koji se finansira dijelom iz kreditnih sredstava Vlade Srpske, a dijelom iz kreditnih sredstava i budžeta opštine Brod, izjavio da projekat ide u dobrom pravcu.

"Radovi teku svojom dinamikom, a u ponedjeljak, 5. septembra, trebalo bi da se rade iskopine, odnosno kanali za vodu", naveo je Tegeltija.

On je rekao da je Ministarstvo finansija Srpske doniralo 15 kompjutera koji će biti raspoređeni u osnovne škole "Sveti Sava" i "Liješće", kao i u Srednjoškolski centar "Nikola Tesla".

On je dodao da će Ministarstvo učestvovati u projektu saniranja krova na Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla", kao i projektu sanacije kanala na području opštine Brod, da se ne bi desilo da Brod već sa prvim kišama bude poplavljen.

Tegeltija je posebno istakao visok stepen saradnje ministarstva i opštine Brod, te izrazio nadu da će svi zajednički projekti do kraja godine biti završeni.

Načelnik opštine Ilija Јovičić istakao je da je opština Brod bila opterećena dugovima, a u protekle četiri godine smanjila je dug sa 16 miliona na 10, te je održana stabilnost budžeta.

On je dodao da je opština Brod imala jako dobru saradnju sa Ministarstvom finansija, te da je dobila pozitivan odgovor na većinu apliciranih projekata prema ministarstvu.

Јovičić je najavio realizaciju projekta koji je apliciran za IPA fondove zajedno sa opštinama Šid, Sremska Mitrovica i Brčko u vrijednosti od oko 400.000 KM koji podrazumijeva ulaganje u mehanizaciju i opremu za odbranu protiv poplava.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik ministra finansija Radmila Mihić.