latinica  ћирилица
19/09/2016 |  15:19 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Cicović: U Srbiji će se glasati u pet gradova, sve teče po planu

U Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu danas je održan prvi sastanak Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske na teritoriji Srbije na kojem su imenovani glasački odbori, a bilo je riječi i o tehničkim pripremama za glasanje.
Komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike u Srbiji - Foto: SRNA
Komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike u SrbijiFoto: SRNA

Direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović rekao je da će Predstavništvo Srpske u Srbiji, u skladu s odlukom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Srpske, organizovati glasanje državljana Republike Srpske koji imaju glasačko pravo, a u vrijeme referenduma budu u Srbiji.

On je dodao da će, poslije obavljenih konsultacija sa zavičajnim udruženjima, od Republičke izborne komisije biti zatraženo 20.000 glasačkih listića, jer je procjena da će toliko pojedinaca izaći da glasa.

Gordana Mladić, predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma na teritoriji Srbije, koji je zakazan za nedjelju, 25. septembra, rekla je da će se glasati u pet gradova u Srbiji, odnosno na pet glasačkih mjesta.

Ona je precizirala da su to Beograd, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad i Pančevo, dodavši da će ukoliko bude potrebe biti otvoreno još nekoliko glasačkih mjesta.

Predstavništvo Srpske u Srbiji referendum će organizovati u skladu s uputstvom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske.

Osim članova Komisije, sastanku u Predstavništvu Srpske u Beogradu danas su prisustvovali i predstavnici zavičajnih udruženja.

Milivoje Rupić iz Udruženja Trebinjaca pozvao je sve koji imaju pravo glasa, a u vrijeme referenduma budu na teritoriji Srbije, da izađu na glasačka mjesta.

On je dodao da sve pripreme za glasanje teku po planu.