latinica  ћирилица
19/09/2016 |  16:06 | Autor: SRNA

Incko: Lideri da usmjere energiju na praktične probleme

Sigurno i pravedno društvo se može graditi jedino ukoliko izabrani lideri usmjere svu svoju energiju na praktične i komplikovane probleme koje treba rješavati i na pozitivne i konstruktivne stvari koje treba uraditi, rekao je danas visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.
Valentin Incko - Foto: nezavisne novine
Valentin InckoFoto: nezavisne novine

Visoki predstavnik se obratio tokom komemoracije održane na Prokoškom jezeru, povodom obilježavanja helikopterske nesreće u kojoj je prije 19 godina poginulo 12 zvaničnika OHR-a i UN, saopšteno je iz OHR-a.

"Okupili smo se danas ovđe da odamo počast našim hrabrim kolegama, a ovom prilikom želim javno ponoviti opredjeljenje međunarodne zajednice da podrži BiH", rekao je Incko.

Prema njegovim riječima, i dalje će se činiti sve da se pomogne građanima ove zemlje.

"I dalje ćemo ulagati napore čak i ukoliko nam retorika i politika koje pozivaju na pođele i oslanjaju se na prošlost odvuku pažnju, mi znamo šta je naša misija i znamo koji je naš cilj: budućnost ove zemlje. I dalje ćemo raditi jer, na kraju, uprkos svakom izazovu, uprkos svakom zastoju, građani BiH će prevladati. Oni će izgraditi pravedno društvo, oni će izgraditi sigurnu i savremenu demokratiju. A mi ćemo im u tome pomoći", istakao je Incko.