latinica  ћирилица
14/10/2016 |  19:42 | Autor: RTRS

Obama: Ako Tramp pobijedi sve leti kroz prozor

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da će sav napredak ostvaren tokom osam godina njegovog mandata "izletiti kroz prozor" ako Tramp postane predsjednik.
Barak Obama - Foto: AFP
Barak ObamaFoto: AFP

Obama je na skupu u Klivlendu u Ohaju pozvao simpatizere Demokratske partije da već sada glasaju, pošto je rano glasanje već počelo u toj saveznoj državi.

Amerika je bolja nego što govore Trampove izjave o ženama, manjinama i drugim grupama, rekao je Obama, dodajući da ne zna nijednog muža ili oca za kojeg su "u redu" Trampove izjave o ženama.

Obama je rekao da je na predsjedničkim izborima sama "demokratija na listiću" i dodao da Tramp predstavlja opasnost za američki demokratski politički sistem.

On je rekao da u demokratskim zemljama političari ne mogu zabranjivati pristup novinarima koje ne vole i citirao Prvi amandman ustava koji štiti slobodu medija.

Obamu je tokom govora nakratko prekinuo jedan Trampov simpatizer, koji je vikao o bivšem predsjedniku SAD Bilu Klintonu i navodima o silovanjima. Obama je rekao da je taj demonstrant možda plaćen da prekine skup.

Izvor: BETA